Bullárka recept
A Bullárka hozzávalói:Tésztához
5 dkg élesztő
0,5 l tej
20 dkg margarin
pici só
2 dl cukor
1 tojás
1 kg liszt
Töltelékhez
20 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 dl tej
A Bullárka elkészítési módja:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, cukorral, tojással, olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal és pici sóval dagasztjuk, majd fél órát kelni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A darált diót összekeverjük a cukorral és leforrázzuk a deci tejjel. A tésztát 4 felé osztjuk, kinyújtjuk, a töltelékkel megkenjük, majd összetekerve újrakelesztjük. Ujjnyi szeletekre vágva muffin papírba tesszük. A tetejét tojással megkenjük és jégcukorral megszórjuk. Kb 20-30 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. okt. 6. 18:51
A bullárka elkészítési módja és hozzávalói.