Bokatörésből felépülés (beszélgetés)
Ha nem kellett műteni akkor nem marad külső nyoma, hacsak annyi nem, hogy egy ideig tuti dagadni fog, kinek mitől... van akinek a sok állástól, van akinek frontoktól és sajnos utóbbi esetben sajoghat is :S és lehet, hogy csak évek múlva (nálam a könyöktörés után 4 évvel jelentkeztek ezek a tünetek először és azóta visszatérnek, öregszem :S)
Ha lehet könnyített gipszet kérj, ha jól tudom ez nem "igazi" gipsz, hanem egy rögzítő szerkezet, sokkal könnyebb vele az élet, jobban szellőzik, nem olyan meleg, nem vagy vele olyan esetlen és jobban is néz ki, már ha ez is szempont. Azt nem tudom milyen esetben adják, barátnőmnek az volt, pedig őt műtötték is
Nem tudtam cipőt venni, térdtől a lábujjakig volt gipsz.Nem fáj, csak ha idő jön,elég sokat rohanok,bírja a strapát,gyógytornász sem kellett,biciklivel jártam mindenhová,az elég volt.
Ha hagynak időt a gipsz cserénél, akkor érdemes megmosni.:)
Nekem rohadt nehéz, hagyományos járógipszem volt,legalább edzésben volt a törött lábam is :D
Büdös???? Hát az már baj,az akkor van ha seb van és beindul rohadni...volt ilyen.:S
Azért volt fél gipszem, addig amíg a műtéti heg teljesen beszárad,sebre nem lehet fix gipszet tenni.Viszketni viszont fog a gipsz alatt, meg ne próbálj valamivel belenyúlni,kötőtűt,szívószálat szoktak használni,kivakarod, sebes lesz és baj lehet!
Szia!
Augusztusban lesz 3 éve,hogy eltörtem a bokám+ szárkapocscsont,göriztem,nem estem el(!) megakadt egy kavicsban a kori és lecsavarta a lábfejem.
Műteni kellett jobb boka,külső, belső fele,a külsőben lemez 6 csavarral, a belsőben 2db drót.
Pár nap után kaptam levehető/fél gipszet,nem lehetett levenni minden fürdésnél, így ezt úgy oldottam meg,hogy egy kis zsákot húztam térdig, térdnél megkötöttem,a tusolóba egy szék arra ültem, szemben még egy szék, a karfájára tettem a lábam,hogy magasabban legyen ne folyjon a víz le.
Két naponta letusoltam a lábam is a sebet lekezeltem, átkötöttem,visszatettem a gipszet,ugyanis hétfőn műtöttek egy hét múlva hétfőn már otthon főztem,járókeret segítségével.
A járógipsz volt kellemetlen fix, nem levehető és a sarok amire lépsz elég magas ezáltal a csípőmet ferdén használtam,ezt nem tudom másképpen...gerinc problémám van, lett is bonyodalom miután levették a gipszet,bal oldalon egy jó kis idegbecsípődés,gyógyszerrel kikezeltem.Három hétig volt fél gipsz,három hétig fix,amikor azt levették simán ment a járás,persze közben már terheltem,amikor megkaptam a fél gipszet mondta a doki,hogy koppanjon,kell a lábank az inger.Fél év múlva vették ki a fémeket,a sebem nem a legszebb,de ez egyéni,nem fáj,Contratubex kenőcs kell a sebre,én már későn tudtam meg,hogy ezzel kellett volna kenni.
Mielőbbi gyógyulást!
Nekem ennél durvább bokatörésem volt, kivűl-belül is össze kellett csavarozni (pont 6 éve történt). Nekem egy kicsit ducibb maradt a belső bokám, de valószínű a csavar miatt csontosodott meg egy kicsit jobban a bokám. Ja, és egy jó gyógytornász sokat tud majd segíteni a gipszlevétel után.
Amit észrevettem, hogy télen néha megérzem vele a frontokat.
Hosszadalmas egy kicsit, de nem vészes.
Ettől nagyobb gondod ne legyen soha az életben.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi ideig tart a térdprotézis műtét utáni felépülés?
- Tüdőrákból való felépülés
- Bokatörés utáni felépülés
- Volt már valamelyikötök gyerkőcének vese medence gyulladása?Mennyi idő kell a felépüléshez?
- Térdprotézis műtét után mennyi a felépülés, miben változik az élet?
- Császármetszés után mennyi ideig tart és hogyan zajlik a felépülés?