Bögrés-mikrós süti recept
A Bögrés-mikrós süti hozzávalói:4 ek cukor
2 ek kakaópor
4 ek liszt
2 kk sütőpor
3 ek olvasztott Rama, vagy olaj
3 ek tej
1 db tojás
pár csepp rum, vagy rumaroma
1/2 tábla étcsoki
6 ek eperlekvár a megkenéséhez
Ez most ribizlis
A Bögrés-mikrós süti elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat tedd bele egy ételhordó/mikrózható edénybe, és jól keverd össze, majd fokozatosan keverd bele a tejet, a tojást, a rumot, vagy az aromát és az olvasztott Ramát. Ha ezzel kész vagy, a csoki felét kockázd bele és mehet a mikróba 3-4 percre a legnagyobb fokozatra, kb. 1000 W-ra. Picit meg fog emelkedni. Amíg a mikróban van a süti, a maradék csokit gőz felett 1 teáskanál Ramával olvaszd fel. A kész sütit borítsd ki, vágd 3 lapra ezeket kend meg eperlekvárral. A sütire öntsd rá az olvasztott csokoládét és már fogyaszthatod is. Tetejére mehet egy eperszem.
A csoki ne legyen hideg.
Bármilyen lekvárral ki lehet próbálni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2013. júl. 20. 16:26
A bögrés-mikrós süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.