Bigos recept



50 dkg fejeskáposzta
50 dkg savanyú káposzta
50 dkg sült sertéshús
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg gomba
20 dkg kolbász
20 dkg füstölt tarja
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 alma
1 dl
vörösbor
1 ek méz
10 dkg aszalt szilva
borókabogyó
majoranna
őrölt bors
só
3 ek
liszt.
A Bigos elkészítési módja:
A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, kiszedjük. A zsírjában megsütjük a hagymát. Hozzáadjuk a kétféle káposztát, zúzott fokhagymát, kockázott almát, gombát, aszalt szilvát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, fél liter vízzel felöntjük. 1 órát főzzük lefedve. Beletesszük a kockázott húst, kolbászt, tarját, meglocsoljuk a borral, belecsurgatjuk a mézet, még 40 percig főzzük. Megszórjuk liszttel, összeforraljuk
Ha áll, jobban összeérnek az ízek.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 3ac7412569, 2014. dec. 9. 07:35
A bigos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.