Tepsis húsos pirog (mjászo pirog) recept
A Tepsis húsos pirog (mjászo pirog) hozzávalói:Tészta: 25 dkg liszt, 1 kk.sütőpor, csipet só, 6 dkg vaj, 1 felvert tojás, fél dl tejföl
Töltelék: 60 dkg darált hús, 2-3 ek.olaj, vagy zsír, 2 fej apróra vágott hagyma, 10 dkg gomba szeletelve, 2,5 dl tejföl, törött bors, 1 cs.petrezselyemzöld aprítva, só, 3 db kemény tojás szeletelve
A Tepsis húsos pirog (mjászo pirog) elkészítési módja:
A tésztához valókat hidegen összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük. A zsiradékban megpároljuk a hagymát, gombát, ,beletesszük a darált húst, együtt további 15 percig pároljuk. Utána fűszerezük,beletesszük a tejfölt és a petrezselymet. A tészta kétharmad részét tepsibe nyújtjuk, megkenjük a töltelék felével, ráterítjük a szeletelt tojásokat, majd a töltelék másik felét. A maradék vékonyra nyújtott tésztát rásímítjuk, villával kilyuggatjuk. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Szeletekre vágva, salátával kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 3ac7412569, 2014. dec. 10. 18:13
A tepsis húsos pirog (mjászo pirog) elkészítési módja és hozzávalói.