Biftéki recept
A Biftéki hozzávalói:Hozzávalók
1/2 kg darált hús(marha vgy sertés)
1 nagy hagyma apróra vágva vagy reszelve
1 tojás (elhagyható)
3-4 szelet (száraz)kenyér (beáztatva, kicsavarva és felmorzsolva)
2-3 leveseskanál tej (elhagyható)
só,
bors,
oreganó
A Biftéki elkészítési módja:
Elkészítés A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Ha nem használunk tojást hogy dietásabbá tegyük a biftékinket akkor 2-3 leveseskanál citromlevet vagy ecetet kell a masszához adni és a tejet is mellőzzük. Ebből az adagból 4 nagy lapos biftékit formálunk amelyeket grillen jól megsütünk. A legfinomabb a szénen sült biftéki, de megszokott eljárás a sütőben megsütni grillen vagy akár tepsiben krumplival. Ha ez utóbbi megoldást választjuk akkor a krumplikat megpuccoljuk, kockákra vágjuk, jól megsózzuk, borsozzuk egy tálban, majd a tepsiben elhelyezett biftékik köré és közé helyezzük majd a tepsibe a zsiradékon kívül annyi levet öntünk (víz és egy citrom leve) hogy körülbelül két ujjnyii legyen, tehát a tepsiben lévő alapanyagok feléig érjen. Ha a sütés vége felé még kéne egy kis víz lehet pótolni. A víz a sütés végére elpárolog és a gőzben a krumpli finom puhára fő, a sütés hatására pedig megpirul.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. aug. 29. 13:17
A biftéki elkészítési módja és hozzávalói.