A Biblia mely részei lehetnek igazak, illetve mely részei kitaláltak? (beszélgetés)
Fontos azt látni, hogy a Bibliát is emberek írták. Meggyőződésem szerint nagyrészt kamu, hazugság. Persze vannak benne történelmi utalások, de a köré szőtt mesés elemek, meg csodatételek mind kamu. Isten létét vagy nemlétét nincs okom megkérdőjeezni, hisz nem állok ama tudások birtokában, na de a történetek, amit az ember eköré gyártott az valószínűsíthetően kamu nagyrészt.
Ott van például, hogy "Isten" tiltotta a házasságon kívüli nemi életet. Nem, nem isten tiltotta, csak akkor még nem volt óvszer, fogamzásgátlás, emiatt sok volt a besikerült gyerek, meg a nemi betegségek és azt gondolták, hogyha ezt Isten szájába adják, akkor mindenki okvetlenül be fogja tartani.
Igaz.
Mindegyik.
Egy részével a hitüket támasztják alá, de ha nézel történelmi csatornákat, rájössz, hogy van történelmi alapja is. Uralkodók, városok, birodalmak.
A Biblia azért javarészt szubjektív, az író szűrőjén keresztül mutatja be a történést
Melyik vallás melyik szentírására gondolt a költő?
Mer' a kőbe vésett elébb vót...
Én abszolute igaznak fogadom el, egy kerek egésznek. ;)
Amit "kitaláltnak" gondolunk, próféciák, szimbólumok, nagyon is nagy jelentősséggel bírnak, és szervesen beleillenek a történetben.
Jó kérdés tudom!
Igaz-e a Biblia?
Mely részei lehetnek igazak, illetve mely részei kitaláltak?
További ajánlott fórumok:
- Kezdődő párkapcsolat buktatói, mik lehetnek a reális elvárások?
- Milyen következményei illetve szövődményei lehetnek egy fejsérülésnek?
- Számítógépezéstől illetve ha keveset vagyok a szabad levegőn lehetnek pattanásaim? Vagy ez tévhit?
- A petefészek gyulladásnak, illetve a cisztának milyen tünetei lehetnek?
- Ha kitaláltam egy új arckrém-receptet, akkor hogy tudom azt forgalomba hozatni? Mik a kezdeti lépések?
- Virusos szájfertőzése lett a kisfiamnak. Mennyire fertőz ez a betegség, illetve milyen óvintézkedések lehetnek szükségesek?