Bevált teljes kiőrlésű kenyér receptet megosztanátok velem? (tudásbázis)
Megtennéd? Nekem is?
bubinana@citromail.hu
Köszönöm...
Szia Ádám!
Ne haragudj, de véletlenül kitöröltem az e-mailed, amiben a kenyérrecepteket kérted. Légyszives irj nekem mégegyszer! Bocsánat!!!!!
Pandika előrecsomagolt kenyérliszt keverékről ir!Nagyobb áruházakban a lisztespulton találsz ilyent.
Egyébként,ha beirod a keresőbe,hogy házi kenyér,akkor egy csomó találat lesz,ahol kiválaszthatod a Neked megfelelőt!
Leírnád a recepteket?
köszike
én olyan teljeskiörlésű lisztet veszek amiben már van élesztő,
ugyhogy én csak beledobom a kenyérsütőgépbe kis vízzel meg sóval és 3 óra múlva kliveszem a kész kenyeret...imádom
Eddig két évig nem ettem kenyeret, de most anyával nagyon rákaptunk erre a sajátkészítésü
-rozs és teljesörlésű kenyérre
Sziasztok!
Ebbe nem kell élesztő:
Hozzávalók:
40 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzalisz (de lehet más teljes kiörlésű liszt is - kukorica, rozs, stb)
3 evőkanál olaj
1 Activia joghurt
1 joghurtos pohárnyi víz
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál só
-------------------------------
Ehhez adhatunk még 10 deka olajos magot (lehet napraforgó, tökmag, lenmag, szezámmag)
A hozzávalókat keverjük össze, formázzunk belőle cipót, majd a tetejét vizes késsel két-három csíkban vagy kereszt alakban vágjuk meg (ha az állaga nem engedi, akkor süthetjük őzgerincformában is)
A sütőlemezt vékonyan kenjük ki olivaolajjal, s közben a sütőt melegítsük elő kb. 200 fokra.
A cipót helyezzük a sütőlemezre, toljuk a sütőbe, melybe előzőleg egy magasabb tepsiben vizet tettünk. A cipó legyen magasabban. Így süssük kb. 1-másfél óráig, amíg világospiros lesz a teteje.
ha kivettük a sütőből, azonnal permetezzük meg kevés vízzel, és csavarjuk egy konyharuhába, hogy így hűlhessen ki.
Én nagyon örülnék a könyvnek.
e-mail címem:herczkunetim@citromail.hu
Köszi szépen!!!
Én (orvosi) diéta miatt élesztő nélkül készítettem korábban. Hát, nem valami finom, de élesztővel biztosan sokat lehet rajta javítani.
Érdemes keverni a liszteket, mint ahogy előttem is írták, vagy ha ezt semmiképpen nem szeretnéd, akkor különböző pelyheket hozzátenni, mert ettől könnyebb, finomabb lesz a tésztája a kenyérnek.
Azért nem írok mennyiséget, mert amit buzáskata is írt előttem, tényleg nagyon meghatározó, hogy milyen lisztből készíted.
Ha kézzel kevered ki, akkor érzed a tésztán, hogy jó-e, de a gépi sütésben nincs tapasztalatom.
(Hozzá lehet még keverni mindenféle magokat, esetleg néhány szem olívabogyót, stb.)
Tudom, hogy így már nem a legolcsóbb, de tényleg finom.
Ja, és eszembe jutott, hogy lehet kapni direkt kenyérsütéshez való port, ami a liszten kívül tartalmaz mindenfélét, amitől nagyon finom lesz a kenyér. Bioboltban kapható, kovász alapú "valami" van benne, sajnos a nevére nem emlékszem.
További ajánlott fórumok:
- Bevált cukkinis receptet keresek!
- Gofrit szeretnék sütni! Bevált receptet kérnék! :)
- Csemege uborka télire - bevált receptet keresek
- Hogy ne csak rántott hal legyen az asztalon...Van jól bevált hal receptetek?
- Sütöttetek már teljes kiőrlésű zablisztből kenyeret, kiflit, zsömlét? Örömmel venném, ha megosztanátok velem bármilyen "zabos" receptet.
- Sziasztok, Érdeklődnék, hogy van-e otthon bevált low carbos lisztkeveréketek. Ha van megosztanátok velem is?