Bevált smarni receptet tudtok mondani? (tudásbázis)
Nekem ez vált be drágaanyámtól tanultam és pillanatok alatt kész, mióta van teflon.
1 tojás, 3 dl griz, kb 5 dl tej, vanilia, citromhéj, pici só.Ezekt jól összekevarom egy 20 percig állni hagyom, majd 2 Evőkanál olajat teflon serpenyőbe melegitek és a masszát beleöntöm, és állandó kavarás mellett szépen össze áll. Majd addig sütöm mig rozsaszinű lesz és szép morzsára sült.
Most teszem bele a megmosott 5 dkg mazsolát, és azonnal lefedem. 10 percig hagyom pihenni és tálalom.
Lekvárral, málnaszörppel, csokiöntettel ki mivel szereti.
Jó étvágyat hozzá!
Szia!
liszt, búzadara fele fele arányban(pl: 0,5kg liszt s ugyanennyi búzadara s ehhez a mennyiséghez 5 közepes méretű tojás), csipet só, kb.0,2kg cukor vagy porcukor nem lényeg melyik, s egy-két csomag vaniliáscukrot is lehet tenni bele! Ezt öszekeverni, majd tejet adni hozzá annyit hogy galuska állományú legyen.(az kb 0,75-1liter tej)Egy negyed órát hagyni a dara miatt állni a tésztát majd felforrósított olajban folyamatos keverés mellett sütni!(Én általában egyszerre egy 3-4 merőkanálnyit szoktam csinálni, sokkal könnyebben morzsásodik, s gyorsabb is)
További ajánlott fórumok:
- Gyrost akarok csinálni! Tudnátok nekem receptet mondani, vagy egy oldalt ahol meg tudom nézni hogy kell elkészíteni?
- Tudtok nekem valami különleges receptet mondani kenyérsütőgépbe?
- Tudnátok mondani valami finom süti receptet, ami egyszerűen készen van és még a pasimat is levehetném vele a lábáról?
- Valaki tudna mondani Valentin napi receptet, aminek a végeredménye szív alakú süti?
- Tudnátok nekem mondani valami jó receptet, amit a tyúk melléből elkészíthetnék?
- Tud valaki habos túrós süti receptet mondani?