Besamelmártás recept
A Besamelmártás hozzávalói:5 dl tej
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
2 csipet őrölt bors
1 késhegynyi szerecsendió
só
A Besamelmártás elkészítési módja:
A tejet forrald fel, és tedd félre egy kicsit. A vajat hevítsd fel, rakd bele a lisztet, és nagyon lassú tűzön, állandóan kevergetve pirítsd meg körülbelül két-három perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne égjen le. Több részletben öntsd hozzá a forró tejet, közben folyamatosan kevergesd kézi habverővel. Ha csomómentes, ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Főzd körülbelül hét-nyolc percig, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, hígítani tejjel, sűríteni liszttel tudod. Ha minden igyekezet ellenére csomós lesz, botmixerrel segíthetsz rajta.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. máj. 2. 09:20
A besamelmártás elkészítési módja és hozzávalói.