Besameles-húsos rakott tészta recept


0,5 kg fodros kocka tészta
0,5 kg darált hús (bármilyen)
0,7 dl tej
10 dkg margarin,
15 dkg reszelt sajt
liszt
olivaolaj v. étolaj
póréhagyma
fokhagyma
só
bors
szerecsendió
A Besameles-húsos rakott tészta elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzöm, nem túl puhára. Serpenyőben felhevítem az olajat, beleteszem a felkarikázott póréhagymát, kicsit megpirítom. Belereszelek 3-4 gerezd fokhagymát és belerakom a húst. Sózom, borsozom. Megpirítom. A besamelhez a vajat és pici olajat felhevítem, teszek bele 3-4 evőkanál lisztet, rántást csinálok.(fehéret!) Felöntöm a hideg tejjel és habverővel addig keverem, míg be nem sűrűsödik. Sózom, borsozom(legjobb bele a fehérbors, de azzal csínján kell bánni, mert elég intenzív az íze), szerecsendiót reszelek bele. Ízlés szerint lehet beletenni reszelt sajtot is, akkor még addig kell keverni, míg a sajt teljesen bele nem olvad. Egy tepsit kikenek margarinnal, beleöntöm a leszúrt tészta felét, rá a besamel felét, arra a husit, megint tészta és megint besamel. A tetejére sajtot reszelek és irány a sűtő! Ha a sajt rápirult, lehet enni! Jó étvágyat!!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: doxikri, 2009. okt. 15. 14:40
A besameles-húsos rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.