Besameles-húsos rakott tészta recept
50 perc
A Besameles-húsos rakott tészta hozzávalói:
0,5 kg fodros kocka tészta
0,5 kg darált hús (bármilyen)
0,7 dl tej
10 dkg margarin,
15 dkg reszelt sajt
liszt
olivaolaj v. étolaj
póréhagyma
fokhagyma
só
bors
szerecsendió
A Besameles-húsos rakott tészta elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzöm, nem túl puhára. Serpenyőben felhevítem az olajat, beleteszem a felkarikázott póréhagymát, kicsit megpirítom. Belereszelek 3-4 gerezd fokhagymát és belerakom a húst. Sózom, borsozom. Megpirítom. A besamelhez a vajat és pici olajat felhevítem, teszek bele 3-4 evőkanál lisztet, rántást csinálok.(fehéret!) Felöntöm a hideg tejjel és habverővel addig keverem, míg be nem sűrűsödik. Sózom, borsozom(legjobb bele a fehérbors, de azzal csínján kell bánni, mert elég intenzív az íze), szerecsendiót reszelek bele. Ízlés szerint lehet beletenni reszelt sajtot is, akkor még addig kell keverni, míg a sajt teljesen bele nem olvad. Egy tepsit kikenek margarinnal, beleöntöm a leszúrt tészta felét, rá a besamel felét, arra a husit, megint tészta és megint besamel. A tetejére sajtot reszelek és irány a sűtő! Ha a sajt rápirult, lehet enni! Jó étvágyat!!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: doxikri, 2009. okt. 15. 14:40
A besameles-húsos rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.