Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Töltött padlizsán mozarellával recept

Töltött padlizsán mozarellával recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Töltött padlizsán mozarellával hozzávalói:
2-3 kisebb padlizsán
30 dkg darált hús /bármilyen/
1 db paradicsom
rengeteg fokhagyma
1 tojás
egy marék főtt rizs
1 golyó mozarella

bors
kevés oliva olaj


A Töltött padlizsán mozarellával elkészítési módja:
A megmosott padlizsán szárát levágjuk,hosszában félbevágjuk. A közepét kivájjuk, úgy,hogy kb 1 centi széles pereme maradjon. A kikapart zöldséget apróra vágjuk, kevés oliva olajon, apróra vágott paradicsommal és kb. 3 gerezd zúzott fokhagymával megpároljuk. Sóval , borssal lehet ízesíteni. Ha kész, hagyjuk kihűlni.A padlizsánhajót besózzuk és állni hagyjuk. Közben a darált húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, a főt rizzsel és a megpárolt paradicsomos padlizsánnal. És persze sok zúzott fokhagymával. Ha a padlizsánok levet eresztettek, papírtörlővel szárazra töröljük és beletöltjük a darált húsos masszát. Jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, aláöntünk egy kevés vizet és oliva olajat, majd sűtőpapírral letakarjuk. Előmelegített közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük. Kb. 180 fok. Ha a hús megsült és a padlizsán is megpuhult, kivesszük, a tetejét megpakoljuk karikákra vágott mozarellával, visszatoljuk a sütőbe és magas lángon készre sütjük. Bármilyen saláta, zöldség jó hozzá köretnek, de krumplipüré, vagy rizs is illik hozzá! Nem könnyű kaja! De nagyon finom!!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A töltött padlizsán mozarellával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook