Bécsi kocka Edit módra recept
A Bécsi kocka Edit módra hozzávalói:egy 31×37 cm-es nagyméretű gáztepsihez:
A felső laphoz:
10 db tojássárgája
30 dkg porcukor
5 evőkanál hideg víz
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A középső laphoz:
10 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg tortadara
Az alsó laphoz (vizespiskóta):
25 dkg porcukor
4 egész tojás
1 db citrom héja és leve
20 dkg liszt
4 evőkanál forró víz
1 csomag sütőpor
A krémhez:
7, 5 dl tej
10 evőkanál rétesliszt
20 dkg porcukor
30 dkg vaj
1 db citrom leve
A tetejére:
15 dkg csokoládé
2 evőkanál étolaj
A Bécsi kocka Edit módra elkészítési módja:
Az alsó laphoz a tojássárgákat a porcukorral és a hideg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 160 fokon, lassú tűznél megsütjük. A középső laphoz a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra melegített sütőben megsütjük. Az alsó laphoz a tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, valamint 4 evőkanál forró vizet. Jól kidolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a masszába óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A krémhez a tejet a cukorral és a liszttel csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal és a citrom levével összekeverjük, jól kihabosítjuk, hűtőbe tesszük a tészta betöltéséig. A vizespiskótára simítjuk a krém felét, befedjük a 2. lappal, rákenjük a maradék krémet, és befedjük a maradék tésztalappal. Csokoládémázzal bevonjuk, de ez el is hagyható, így is szép, mutatós sütemény
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. okt. 20. 17:49
A bécsi kocka edit módra elkészítési módja és hozzávalói.