Bartos Erika mesekönyvek (beszélgetés)
Az általad említett könyvekben van egy jó csomó borzalom, amit sokszor nehéz egy 3-4 éves gyereknek elmagyarázni.
Az Bartos Erika könyvek, könnyedek, egyszerűek és a gyerekek pont ezért imádják. Mintha ők is szereplői lennének.
Szerintem az újak között is vannak nagyon jók, pl. nálunk most nagy kedvenc Boldizsár Ildikó: Királylány születik c. könyve, vagy Simon Réka Zsuzsanna első könyve a Pukka és az évszakok.
Emellett nálunk is a klasszikus mesék, és a saját gyerekkorom nagy könyv-élményei a legkedvesebbek.
Bartosa Erika könyveinek ugyanakkor nagy szerepe van abban, hogy azokhoz a családokhoz is eljuttatja az esti mese élményét, ahol egyébként erre nem túl nagy az igény, és esetleg értékesebb irodalmat nem forgatnak...
A szókincséről annyit, hogy az A.P.G. könyvek szókincsét a lányom már kb.3 évesen túlhaladta, gazdagabban, szebben, kifejezőbben beszélt mint a könyv szereplői. Szeretek olyan meséket olvasni neki, ami előre viszi, amitől gyarapszik a szókincse és nem olyat amitől elbutul.
Nem ismerem ezeket a "mesekönyveket" de, így utána nézve én biztos nem venném meg. Már külsőre sem tetszenek. A borító rajzok is borzalmasak.
Én jobban szeretem a klasszikus meséket és a fiam is.
Benedek Elek meséi vagy a Hetvehét Magyar népmese vagy bármelyik régen is ismert mesekönyvek százszor jobbak szerintem.
Én pl. a minden napra egy mesét szerettem a legjobban.
nekem pont az tetszik benne hogy áthelyezhető az életbe a történet .de különbözőek vagyunk más tetszik minden gyereknek .
Egyébként talán pont azért egyszerű a szókincs mert gyerekkönyv .
szerintem azért lehet frusztráló mert a benne szereplő család olyan tökéletes mint ami nem nagyon van de egy mesekönyvben mi legyen ?
Nalunk Bogyo es Baboca minden formaban (konyv, DVD) sokat forog.
Esti mese MINDIG valamelyik Anna, Peti,Gergo-bol kell hogy legyen.
Tehat nalunk a gyerekek nagyon szeretik!!!
Engem abszolut nem frusztral. Nem is ertem mi miatt frusztralhatna...?
A Bogyó és Babóca aranyos szerintem, azt nagyon szerette a lányom kb. 1.5-3 éves kora között. A verseskötetek is egy ideig nagy kedvencek voltak, a harmadikon már eléggé érezni, hogy egy kaptafára íródnak a versek... a lányom most 4.5 évesen simán leveszi a ritmusukat és költ hasonlókat :) de mostanában már jobban szereti a "komolyabb" verseket...
Az Anna, Peti és Gergő könyvek rettenetesen idegesítőek, szerencsére a gyereknek sem tetszik, így nálunk nem kellett sokat olvasni azt az egy kötetet sem ami megvan...
Az én pici fiam 21 hónapos, kb. egy éve kapta a keresztanyjától a Petikönyvet (ugyanis Petinek hívják), azóta minden este abból kell mesélni (korábban képnézegetés volt, melyik tárgy micsoda stb. most már egy jelenethez történet is tartozhat)
a bogyót is nézte egy időben, de azt megunta, most már nem nézi.
Van olyan szerintem szép mesekönyv, amit egyáltalán nem szeret, és van, ami nem is kifejezetten mesekönyv, de imádja (pl. van egy illusztrált mondókáskönyv, azt is hosszú ideje nem unja meg a képek miatt.
szerintem mutasd meg neki, hogy felkelti-e az érdeklődését, akár a jutubon is van fent egy-két bogyós mese, és kész.
Nekünk a Gergő könyv van meg, az való a legkisebbeknek. A történet aranyos, a grafikája borzalom.
Amit nagyon szeret a kisfiam, és tényleg ajánlom az a Maszat. Agócs Írisz és Berg Judit készítették
http:// maszat. pagony. hu (szóközök nélkül)
A Bogyó és Babócát meg se vettem, az szerintem borzalom. :)
Bogyó és Babóca a fiam nagy kedvence, a könyvek és a filmek is. Imádja. Van Anna, Peti és Gergőnk is, azt nem annyira kedveli, és verses kötetek is, azokat inkább mi, szülők szeretjük jobban. :)
A Bogyó és Babóca egyébként olyan 8 hónapostól kb. 3-4 éves korig jó, aztán az Anna, Peti és Gergő a következő.
Szülőknek mindkettő elviselhetetlen egy idő után. :)
Tényleg jók?
Melyiket ajánlod?
További ajánlott fórumok:
- Édesanyád milyen könyvből, mesekönyvből olvasott kiskorodban?
- Ha mesekönyv, akkor...
- Tud valaki jó mesekönyvet ajánlani a közlekedésről?
- Segítsetek!! Keresek 1 mesekönyvet, címére, szerzőjére nem emlékszem. Gykorom egyik legkedvesebb darabja volt. Sok rövidebb mese volt benne
- Több fejezetből álló mesekönyvet tudnátok ajánlani?
- Milyen felolvasós mesekönyvet ajánlanátok 5-6 éves kislánynak?