Milyen felolvasós mesekönyvet ajánlanátok 5-6 éves kislánynak? (beszélgetés)
szerintem ami mese, és nem tűnik olyan lebutító gagyi mesének, az mehet. nekem kiskoromban grimm meséket olvasott anyu, meg ritkaszép magyar népmeséket, 77 magyar népmesés könyvből, ami elég vastag, 5 évesen kiválasztottam a 2 leghosszabb mesét, az volt a kedvencem. szóval én jobb szeretem a régebbi meséket, mint ezeket a mai "már nem is tudjuk, mit lehetne még kitalálni" meséket
Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról
Nemes Nagy Ágnes: Bors néni könyve
Köszönöm szépen mindenkinek! Utánanézek az ajánlott könyveknek! Elég sokáig nézegettem a boltban, de nem találtam olyat, ami szerintem tetszene neki. A tündéresek viszont tuti befutók lesznek, meg a Pöttyös Panni is!
A magyar népmesék nem igazán érdeklik, Andersenhez meg Grimmhez meg szerintem pszichésen még éretlen!
Bármelyik párt választási propagandakiadványát - jobb, ha már most hozzászokik:)
Az én gyerekeim ebben a korban már szerették a folytatásos könyveket. Ahol a könyv ugyanazokról a szereplőkről szól, de minden mese önálló is egyben. Pl Rémusz bácsi meséi, Vackor, Brumi kalandjai. Pöttyös könyvek.
Grimm legszebb meséi (még amit a 80-as, 90-es években adtak ki)
Andersen meséi
Benedek Elek meséi
Magyar népmesék
Én is ezeket hozom majd el otthonról
Én anyutól a régi mesekönyveimet hoztam el, a gyerek imádja. Abszolút favorit a Grimm összes (mondom még a 25 évvel ezelőtti kiadás), a Sicc-könyvek és Benedek Elek meséi, de jók a Pöttyös Pannik is
Berg Judittól nálunk a Tündéres sorozat nagy kedvenc :)
De jól írtad:) Tényleg úgy kell könyvet választani, hogy neked is tetszen, szívesen olvasd, na meg a gyerkőcnek is tetszen...:)
Szia!Lehet, hogy írták már, sajnos nem tudtam végignézni,de: Berg Judit könyvek nagyon jók....
Egyébként a közeli könyvtárban érdemes bogarászni ... ott tudnak segíteni az olvasói visszajelzések alapján hogy melyek a népszerűbb könyvek a hasonló korosztály körében . Párat kikölcsönzöl , és ha a lánykádnak is tetszik akkor már nem választasz mellé a boltban sem. ;)
Egyébként szerintem a legjobb ha rá tudsz szánni egy-két órát és végigböngészed a könyvesbolt kínálatát :) Kincsekre lehet bukkanni és ha belenézel, beleolvasol a könyvekbe, rá fogsz jönni, hogy mi az amit Te is szívesen olvasol és a kislányodnak is tetszik :)
Pöttyös Panni könyvek. Azok tuti tetszenének neki.
Sztem legjobb, ha neten nézegetsz először, én is azt csinálom, pl. az alexandra oldalán, s ott látod, mi a választék...Ha nem is onnan rendelsz, de legalább a kínálatot látod...:)
A Márti - sorozatot. Szépek a mesék , csodás a grafika.
[link]
Bagossy LÁszló: Sötétben látó tündér.
Van egy klubom a témában :) Ha gondolod, szeretettel várunk!
Ami nálunk 5-6 évesen nagyon bejön:
Zalán Tibor: Királylányok könyve
Finy Petra: Maja tizenkét babája
Ludwig Bechstein: Az elvarázsolt királykisasszony
Benedek Elek: Ezüst, Kék és Arany meséskönyve
Grimm mesék )nem a lebutított hanem az eredeti változat)
Pöttyös Panni sorozat- nagyon fog neki tetszeni
Öt éves kislányomnak keresek felolvasós mesekönyvet. Bementem egy könyvesboltba, ahol öt padlótól mennyezetig érő polcnyi gyerekkönyv fogadott. Egy darabig tanácstalanul álldogáltam közöttük, majd megkérdeztem egy eladót, aki a több száz közűl két könyvet emelt ki, amelyek szerintem idősebb gyerekeknek valók. A neten csak általánosságokat írnak, hogy hosszabb történeteket, kevesebb képet igényelnek ebben a korban. Én most konkrét, már bevált javaslatokat várok!
További ajánlott fórumok: