Barátnőmnek 1hete késik a menstruációja, lehet baba? X-epil teszt megbízható? (tudásbázis)
Igen a 14 nap átlagos, a 28napos ciklushoz számoltam. Nekem régen (szülés előtt) 34 volt az àtlag, de ebben is volt 38,32napos ciklus is. Sosem volt tűpontos. A 34naposhoz számítva nekem a 20nap körül volt pé-m.
Kedves Fórumnyitó, tesztelt ma is a kedvesed?
Én még ilyenről nem hallottam, olyat már igen, hogy mensi előtti napokban volt még 1 peteérés. De ha ti mondjátok, akkor én elhiszem. 😊 bár Tyityu hozzászólás is megerősít abban, hogy ehhez nagyon rövidnek kell lennie a ciklusnak. (26nap? Úristen, mekkora szívás 😔)
Azért remélem a fórumnyitó nem tűnik el, és elmeséli majd a végkifejletet, mert mostmár nagyon kíváncsi vagyok 🤔
O, nem is gondolnád, hányan kerülnek úgy (rosszabb esetben) abortuszra, hogy "dehát én számoltam!"
Tény és való, hogy a legoptimálisabb esetben a havi ciklus közepén történik a megtermékenyülés, de egyáltalán nem "nagyon-nagyon ritka", hogy bármelyik más napon. Sőt, ha valakinek gusztusa van rá, igaz, hogy kisebb eséllyel, de még a menstruáció alatt is teherbe eshet.
A 14 az csak egy átlagszám.
És még az is megeshet, hogy egy stresszhelyzet miatt történik nem várt tüszőrepedés.
Szóval csak óvatosan azzal a számolgatással, ha valaki nem szeretne gyermekáldást.
Azért az nagyon-nagyon ritka, hogy valaki mensi után 2nappal érett petesejtekkel rendelkezzen. Sőt még a "nagyon-nagyon ritka" is finom kijelentés. Talán akkor ha valakinek 20-24napos a ciklusa. Ha 28napos a ciklus, 14.napon van peteérés. Ebből leveszünk 5napot(A spermium akár 5napig is életképes) vagyis 9.napon kéne együtt lenniük hogy esély legyen a megtermékenyülésre. Ők a 7.-en, gumival nem sok esélyel indultak. (A részletesség a fórumnyitónak szólt)
De a békesség kedvéért azért azt is megjegyzem, hogy szerintem.🙌
Ha csak 19-én voltatok együtt védekezés nélkül, akkor már nem csak a reggeli pisiből mutatja a terhességet, ha utána is, több alkalommal, akkor csak a jó szerencse tudja, mikor fogant a baba.
De az elv az az, hogy peteérés + 14 nap után mutatja bármilyen teszt.
Szia.
Csak akkor 1* voltatok együtt? 2 nappal mensi után, ráadásul gumival szerintem nagyon kicsi rá az esély. Egyébként reggel első pisiből már ki kéne mutatnia, de ez is eléggé egyén függő.
Nahát, ha simán rákeresek, akkor gyanta. Ha úgy nézem, X-epil teszt, akkor terhességi teszt.
Mondanám, hogy azért nem mindegy... :D
De a lányeg, hogy jelen esetben én is gratulálok a kispapának! :D
További ajánlott fórumok:
- Mennyire megbízható az Escapelle sűrgösségi fogamzásgátló?
- A 28. ciklusnapon érdemes már tesztet csinálni? (Vagyis a nem várt menstruáció első napján)
- 10 napos menstruáció késése, terhesség?
- DPD futárszolgálatról várok tapasztalatokat. Megbízható-e?
- X-epil tesztről vélemények? Mennyire megbízható? Mikor mutatta ki a két csíkot?
- Kinek mi a véleménye az X-Epilről és melyik tesztet gondolja megbízhatónak?