Barátnő vagy Anyuka!? Egy kamasz lánnyal! (beszélgetés)
15 éves lányom van. Kisebb korában sok összetűzés volt közöttünk, nagyon különbözőek vagyunk. Mióta kamasz lett, azóta a "kamaszos" dolgait megossza velem. Visszagondoltam a saját kamaszkoromra és igyekszem aszerint viselkedni vele, ahogyan nekem akkor jól esett volna. Mindent elmond nekem - nyilván nem apró részletekig, azt valóban a barátnőknek tartogatja - felolvassa a levelezését a barátjával. Elmeséli a suliban történteket, tanárról is, diákokról is.
Jóban vagyunk. Azt mondta, jó fej vagyok :)
Engedem önállóan dönteni dolgokban, csak felhívom az esetleges kellemetlen következményekre a figyelmét. Ilyenkor a barátnője vagyok.
Amikor fegyelmezni kell, akkor az anyukája.
Azt akarom, hogy tudja, mindig számíthat rám és bármivel fordulhat hozzám.
Két gyermekem van...a nagyobb 19éves ő lány.....és nála működik az h egyszerre lehetek az anyukája és a barátnője.....a fiam 17éves ő zárkózottab:(
Amikor a lányom elsős volt....és persze szerelmes....beszélgetésünket halván a férjem kérdőre vont,h még adom a lovat a lány alá,korai a szerelem....blablabla.... Mondtam neki h ha tetszik ha nem, a lány így is úgy is szerelmes....max ha ellenzed ak nem mondja el nekünk:).....és párhét múlva a férjemet is beavatta,vele javíttatta ki a helyesírási hibákat a szerelmeslevélben:)
nekem a nagyobbik lányom 21 éves, a kisebbik 15. ketten kétfélék. Hogy "csak" az édesanyja tudsz-e lenni, vagy a barátnője is - az a gyerek igényeitől is függ. A nagyobbik lányom a barátnőjének tekint, és minden fontos dologról tudok az életében. Viszont barátnő és barátnő között is van különbség. Az egyetlen, a legjobb nem lehetsz soha szerintem. ..de lehetsz nagyon jó barátnő úgy is, hogy a tiszteletet megtartja Feléd, mint anya felé. ..és szerintem kell is, hogy a gyengébb dolgait is megoszthassa Veled, tanácsot kérhessen akár egy fiúval kapcsolatban. viszont egyoldalú barátság nincsen, úgyhogy az én véleményem szerint igenis Neked is be kell avatnod bizonyos fiatalkori dolgaidba, botlásaidba, hogy érezze Te is megbízol benne, nem akarsz mindenáron tökéletes kőszikla szerepében tetszelegni előtte, hanem képes vagy az esetleges baklövéseidet elmondani neki. nem fog attól kevesebb tisztelettel tekinteni Rád, sőt!
szóval szerintem igenis kell, hogy bizalmas nőcis viszony is kialakuljon köztetek, ha ő ezt igényli.
természetesen meg kell maradnia a szófogadásnak, nem mehet annak a terhére a "barátnőség"
számomra az a fontos, hogy felnevelt, tanítatott, mndenben segített, a jó irányba terelt és becsületes embert faragott belőlem és a testvéreimből
de ott van és volt a bnőm akinek elmesélhettem milyen volt az első csók stb
é nem vágytam arra, hogy anyukám a barátnőm legyen soha
így teljesen tökéletes ahogy van számomra
én ezt csak a gyerek oldalról tudom mondani
van barátnőm
Arra kérlek,hogy a lányod érezze azt,hogy megbízhat benned és így azt érezheti,hogy te a legjobb barátnő-anyuka vagy.
DE ez visszafele nem müködhet!Ne terheld a te dolgaiddal.
Erről van szó.
Sajnos anyámmal ilyesmit nem lehet megtenni. Márhogy mélyebben beszélgetni. :-(
Én is azt szerettem volna, ha az anyukám a barátnőm is egyben,jó lett volna sok mindent megbeszélni...
De sajnos "csak" anya. Szerintem légy szigorú amikor annak kell lenned és barátnő, amikor el akar mesélni valamit, vagy csak egy jót beszélgetni.
én sosem szerettem volna, ha az anyukám a barátnőm.
ő az édesanyám
és van barátnőm
a kettő számomra nem keverendő
További ajánlott fórumok:
- Legjobb barátnőből esküdt ellenség... Avagy mit lehetne tenni egy gonosz és áskálódó fiatal lánnyal?
- Fiús anyukák! Milyen volt, mikor a fiatok bemutatta az első barátnőjét?
- Magányos Anyukák, barátnő nélkül... Hogyan tovább?
- Segítség! A barátnőm anyukája ideszokott!
- Fiam barátnőjének az anyukája kioktatott, hogy hogyan kell...
- Tetszik egy lány a barátnőmön kívül, de nem vagyok olyan srác aki sunyiskodik, hogy két lánnyal lefeküdhessen. Mit tegyek?