Barackos lepény AndikAnyuka módra recept
40 perc
A Barackos lepény AndikAnyuka módra hozzávalói:
(ehhez nem kell se sütőpor, se élesztő!!)
16 dkg vaj
16 dkg porcukor
5 tojás
16 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
cirka 30 dkg barack (de csinálhatod más gyümölccsel is, mint pl. meggy, ribizli)
kevés kristálycukor fahéjjal összekeverve
2 dkg ráma a tepsi kikenéséhez
A Barackos lepény AndikAnyuka módra elkészítési módja:
Verd fel a tojások fehérjét egy tálban. Egy másik edényben keverd össze a többi hozzávalókat: vaj, porcukor, tojások sárgája, liszt, citrom héja. Mikor készen van, add hozzá a felvert tojásfehérjét, és keverd össze már csak fakanállal. Vajjal kikent tepsibe öntsd bele, helyezd rá a barackokat, majd előmelegitett sütőben, közepes lángnál süsd kb. 5 percig (villával próbáld meg, hogy át van-e sülve)... Miután egy kicsit kihült, szórd meg a fahéjas-kristálycukorral, és jó étvágyat!!!!
Ha meggyel csinálod, akkor hagyd el a fahéjas-kristálycukrot a végén, helyette vaniliáscukorral szórd meg!!
A vajat mielőtt összekevered a hozzávalókkal, olvaszd fel, úgy jobban keveredik...
Nagyon finom mindegyik gyümölccsel!!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 97e35043a4, 2009. júl. 13. 15:54
A barackos lepény andikanyuka módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.