Babos káposzta recept
A Babos káposzta hozzávalói:1 kg savanyú káposzta (szálas)
vöröshagyma
fél kg bab (vagy dobozos fehérbab)
30 dkg füstölt hús (csülök)
30 dkg tarja vagy lapocka
só
babérlevél, bors
sürített paradicsom
tejföl
A rántáshoz:
liszt
étolaj
őrölt pirospaprika
A Babos káposzta elkészítési módja:
A beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, és félretesszük. Zsiradékon megpirítunk 1 fej hagymát, majd rádobjuk a káposztát, és kb. 5 percig sütjük. Pirospaprikával összekeverjük, és felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje Beletesszük a fűszereket: kb. bors, pár babérlevél és a füstölt hús, só kevés, kóstoljuk meg, egyáltalán kell-e bele. Kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Az elfőtt levet a bab főzőlevéből pótoljuk. A babot és a megfőtt káposztát összeborítjuk annyi lével, hogy kicsit ellepje. A lisztből rántást készítünk, kis csípős paprikát, és sürített paradicsomot teszünk bele, majd a rántást hozzákeverjük a forrásban lévő káposztával. Ha a káposzta leve enyhén besűrűsödött, felforraljuk. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. márc. 15. 09:22
A babos káposzta elkészítési módja és hozzávalói.