Diós csiga recept

A Diós csiga hozzávalói:
fél kg finomliszt
2 kiskanál cukor
1 csomag szárított élesztő
3-4 dl langyos lej
édesítő, kis só

Töltelékhez:
20 dkg darált dió (de lehet dejó, mák, mogyoró, vagy kókuszreszelék is)
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
tej, amennyit felvesz, hogy jól kenhető állagú legyen a massza


Diós csiga 1.Diós csiga 2.


A Diós csiga elkészítési módja:
A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. beletesszük a cukrot, szárított élesztőt, majd a langyos tejet. Ha megkelt az élesztő, lágy tésztát dagasztunk géppel, amit letakarva langyos helyen kb egy óráig kelesztünk. Lisztezett deszkára helyezzük, kettévágjuk és kinyújtjuk. Rákenjük a diós masszát, feltekerjük és szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt lapra helyezzük, egymástól távol. Kb hósz percet még kelesztjük, majd sütjük. Amikor már majdnem megsült, minden csigára öntünk egy evőkanál tejet, és pár percet még sütjük, így nem szárad ki.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A diós csiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook