Tejfölös kifli recept
A Tejfölös kifli hozzávalói:Előtészta:
20 dkg liszt (fele lehet teljes kiörlésű)
1,5 dl víz
1/4 cs szárított élesztő
Tészta:
Az összes előtészta
30 dkg liszt (harmada lehet teljes kiörlésű)
1 kis doboz tejföl
1 dl tej
5 dkg vaj
2 tk só
Pici cukor
1/4 cs szárított élesztő
A Tejfölös kifli elkészítési módja:
Az előtészta hozzávalóit összekeverjük és 6 órán keresztül a konyhapulton érleljük. A tészta hozzávalóiból tésztat dagasztunk és duplájára kelesztjük. 10 részre daraboljuk, gömbölyítjük és 15 percig pihentetjük. Oválisra nyújtjuk, megszórjuk zabpehellyel és feltekerjük rövidebbik oldalánál. Végeit kisodorjuk. 45 percig letakarva pihentetjük, majd a sütőt előmelegítjük 200 fokra és beteszünk az aljába egy kis edényt. 1-2 dl forró vizet öntünk bele és betoljuk a vízzel lepermetezett kifliket. 15 perc után kivesszük a vizes edényt és még 10 percig sütjük a kifliket.
5 percig résnyire nyitott sütő ajtónál meg bent hagyhatjuk, ha ropogósabb héjat szeretnénk.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2019. márc. 9. 18:58
A tejfölös kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.