Babanév top 10. Slágernevet vagy ritkát adnál inkább a gyerekednek? (beszélgetés)
Nekem egyik ismerősömnek Kadosa, Kenese és Belián a három fia, nagyon sajnálom őket, folyton betűzmek, magyarátnak.
Barátnőm Borsika, ő is folyton magyaráz, nem Borbála, nem nem Boriska stb. ez azért kellemetlen egy életen át.
Ha valakinek tucatneve van Pl. Szabó, attól még nem kell a gyereknek Vincsenzónak lenni =va a szomszédban) ha neki a Bence tetszik, adjon másidik nevet is, Pl. Szabó Bence Zsolt biztosan nem lesz másik.
Elsődleges szempont a vezetéknévhez való passzolás, aztán a férjjel történő egyetértés. Nem tucatnév, de nem is olyan, hogy a későbbiekben minden egyes bemutatkozás során a pokolba küldje drága szüleit.
Gyerekünk ugyan még, de névötlet sem.
:DDD
Később lehet Szikla bácsi! Vagy néni??
Amikor az en gyerekeim szulettek,akik mar felnottek,nem adtam nekik a regi magyar neveket.
Az idosebbik fiam;AKOS,fiatalabb Krisztian,idosebbik lanyom;Yvette,fiatalabb;Nikoletta,a kisunokam;Kristof.Nekem tetszenek,a nem mindennapi nevek.
nkem pl nagyon tetszik a Jetta és a Bora név is!
Az egy dolog, hogy autóban is csak VW, nem emiatt, hanem csak úgy. Jól hangzik mindkettő.
lehet én értettem félre csilla hozzászólását, azt hittem általánosságban beszél, hogy manapság van valakinek egy mercije és akkor már ezt a nevet adja a lányának is :))) meg sem fordult a fejemben, hogy valaki azt hiszi, hogy az autó előbb volt mint a név - de igazad van, elképzelhető ez is.
:)
Mikor mi vártuk az ikreket, akkor a két lány nevünk a Réka/Dóra volt, a fiúk pedig a Péter/Olivér.
Az egész család Dórit szeretett volna, de nekünk a Réka volt az első számú nevünk.
Azóta már mondták anyuék, hogy a Réka sokkal jobban áll neki:) Gondolom tesód is így van ezzel, és már teljesen természetes neki a Szintia.
A többi gyümö9csnév nekem sem jön be élen az Eperkével, de a Szamócába valahogy beleszerettünk valahogy nem annyira gyümölcsöshangzású vagy nem tudom. Erdetileg Nórát akartunk mert "keresztlányom" Nóra és gyönyörű, okos, ügyes stb. De rájöttünk, hogy kimondhatatlan a vezetéknévvel. Felmerült még az Abigél, de féltük,hogy Zebigélnek csúfolnák. Második névnek az Ernestin-en gondolkodtunk.
De a Sámuel az végig egyértelmű volt.
További ajánlott fórumok:
- Adnál olyan nevet a gyerekednek, ami neked nem tetszik?
- Veszel/vennél a pici gyerekednek használt ruhát?
- Mit vennél az egyetlen gyerekednek ha a bankszámládon kb 60 milliód lenne?
- Te szoktál olyan kaját adni a gyerekednek amit te nem ennél meg?
- Megengednéd a saját gyerekednek?
- MIt adtál inni az 5 hónapos gyerekednek?