MIt adtál inni az 5 hónapos gyerekednek? (beszélgetés)
Vizet ill. a Babamosoly teából az édesköményest cukor nélkül. (Tápszeres volt.)
Fél éves kora után kapott 100%-os gyümölcsleveket (főleg almát) is lassacskán.
Abból a teafajtából amit Te is adsz a babódnak a gyermektea nagyon szuper.Próbáld ki.
Kamilla,édeskönyény,ánizs ezekek vannak benne,az enyém nagyon szerette,ja és forralt víz ezt is adtam Neki néha.
Pontosan :)
Eleve ugy terveztem, hogy csakis vízet fog majd kapni...
De mióta anya vagyok, kezdek rájönni, hogy ez együtt jár az elvek feladásával :))))
remélem sikerrel jársz, mert hát az ember tervez...
a baba meg azt iszik amit akar :D
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
Azt hiszem, egyenlőre maradok a baba teánál, cukor nélkül!
hát ez tiszta horror...
sajnálom
vannak kifejezetten baba tea
nem csak granulátumban, hanem filteres is
cukrot nem szabad adni neki ilyen pici korban, és szerintem nem is olyan fontos az a cukor a későbbiekben is, édesíteni lehet gyümivel is
és figyelni kell, hogy ne legyen koffeines tea
tapasztalatból mondom, vagyis már voltam szemtanuja ilyennek
vannak babavizek
vagy pépes gyümölcs pl alma
Igen, sajnos már nincs... Bár hozzá teszem, amíg volt, addig is zaklatot anyóspajti, hogy miért nem adok teát annak a szegény gyereknek :)))
Sajnos elapadt a tejem, pedig az elején sok volt... Csak szülés után 2 héttel kiderült, hogy bent maradt egy kis méhepény darab, amit ki kellett kaparni. Akkor kevesebb lett a tejem, de még mindig elégg... Aztán meg egy hétre rá, amikor abba hagytam az antibiotikumokat, akkor még elfertőződött az a terület: 40fokos láz, etc etc... Akkor már nem volt elégg a tejem, de azért csak kb. egy étkezést kellet pótolni...
Aztán amikor a fiam 3 hónapos lett, ujra terhes lettem (védekeztünk, meg még meg sem jött a szülés óta..), de sajnos most decemberben elvetéltem, és azóta egy csöpp tejem sincs :(
Én sem igy terveztem, csak igy alakult :(
Óó, szóval már nincs is tejed..
Így más, persze kell neki valamit inni.. Amúgy én úgy hallottam, hogy ha ilyen korban nincs tej, akkor már nem kell a tápszer, tökéletesen elég a főzelék, gyümölcs..
De tapasztalatom nincs, tanácsokat osztogatni meg könnyű, nekem szerencsém van, cicire rakom azt kész.
Azt gondolom adj néha babateát néha meg higított gyümilevet, nincs vízízük, de nem fog velük jóllakni. És időnként próbálkozz be újra a vízzel, mert hát azért jó lenne, ha meginná egyszer.
Mi h.pp-es teát vettünk, abba csipkebogyó és málna van.
Mivel már teljesen elapadtam, ezért igy eszünk:
reggeli: tápszer
ebéd: főzelék
uzsonna: gyümölcs
vacsora: tejpép
Ha valamelyik étkezésnél megmakacsolja magát, és nem hajlandó megenni amit csináltam neki, akkor kap még hozzá tápszert, ha még éhes.
Az én kisfiam épp 5 hónapos. Ő még csak anyatejet kap, bár már kóstoltattam vele az almát, inkább csak, hogy szokja az ízeket, nem szeretnék neki még mást adni.
Itthon tartunk babavizet, de még csak a fogzásra kapott homeo bogyót oldjuk benne (azaz egyszer, mikor anyukám vigyázott rá, és nem értem vissza időben adott neki egy kicsit, hogy kibírja, míg megérkezem).
Szerintem is a legjobb még ilyenkor a kizárólagos tejecske, de ha már megkezdtétek a hozzátáplálást, akkor adhatsz neki almalevet, csakis tiszta almalevet(legjobb a saját készítésű), szűrve, esetleg higíthatod babavízzel vagy forraltvízzel.
Teát ne adj neki, hacsak nem babáknak készült, és cukrot véletlenül se!
A doktornénink szerint annak a bizonyos aloés cégnek a teáját adhatom neki dulpa higításban. (én ezt iszom, és a dupla higítás: 2 literbe egy filter).
Én is attól félek, hol a gyümölcslével akar majd jól lakni...
Narancslétől nem fájdult meg a pocia?
Szerintem is első a víz.
A saját készítésű gyümölcslé, akkor ha tudod honnan van a gyümölcs (nem citrus félét!)
Inkább a natúr tea, cukor nélkül, nem főzve.
ja és én inkább málnát nem adnék, inkább csipkebogyó, kamilla stb.
Nem azt mondtam hogy édes legyen!!!
Csak egy minimális annyi kell.
van filteres baba tea (gyümölcs, koffeinmentes)
vagy édeskömény vagy nem tom melyik, a gyógyszertárben megmondják
nem szabad cukrot adni ilyen pici babának!
semmi értelme és csak káros!!!!!!!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Babanév top 10. Slágernevet vagy ritkát adnál inkább a gyerekednek?
- Adnál olyan nevet a gyerekednek, ami neked nem tetszik?
- Veszel/vennél a pici gyerekednek használt ruhát?
- Mit vennél az egyetlen gyerekednek ha a bankszámládon kb 60 milliód lenne?
- Te szoktál olyan kaját adni a gyerekednek amit te nem ennél meg?
- Sunrider TOP kapszulát te már adtál a túlmozgékony, rossz alvó gyerekednek?