Az én házi sajtom recept
30 perc
Az én házi sajtom hozzávalói:
2 liter friss házi tej
2 csapott kanál só
2 ek. 20%-os ecet
Ízlés szerint fűszerek.
Az én házi sajtom elkészítési módja:
Lassan felforralom a tejet, amikor kezd emelkedni beleteszem a sót, majd az ectet. Amikor az ecet összekapta a tejet, és kivált a savó, picit forralom még, majd lehúzom a tűzről. Tésztaszűrőbe szedem, és hagyom lecsepegni, majd súlyt pakolok rá, és így hagyom állni legalább 2-3 órát.
Ha ízesíteni szeretnénk akkor, akkor tegyük bele, amikor kiszedtük a szűrőbe, így szépen bele tudjuk keverni.
A súly, ha lehet egyenletesen nyomja a sajtot, minél tovább préseljük, annál keményebb lesz.
Lehet több, illetve kevesebb tejből is, minden liter tejhez egy evőkanál só, és ecet kell.
Ha lehet 20%-os ecettel készítsük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: babika_, 2014. aug. 22. 13:58
Az én házi sajtom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.