Az a fránya köhögés (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az a fránya köhögés
Ne azt a hagymát főzd meg amit a pörköltbe teszel, csak a héját. Úgy meg tudod inni cukor nélkül is.
Azért annyira nincs jó íze hogy én is betegség nélkül igyam. Ha végigolvastad volna kiderül. Betegség miatt iszom én is.
Szerintem először mindenképpen ki kéne deríteni hogy mi okozza a köhögést. Ugyanis nagyon nem mindegy. Lehet allergia, irritáló gázok-gőzök, hörgők fokozott érzékenysége, megfázás stb...
Aztán ha megvan, akkor lehet válogatni a különféle gyógyszerek és csodateák között.
Nálam a megfázások (asztma miatt) rendkívül drámaian szoktak lezajlani. Én a nagyon agresszív, kombinált kezelést szoktam alkalmazni.
Lándzsás utifű szirup, acetylcysteine tartalmú gyógyszer, (pl Sputopur kapszula) inhalált hörgőtágítók, és teophyllin tartalmú gyógyszer.
De ez egyéntől és a köhögés jellegétől függ, más kell száraz zuhogó köhögésnél és más a produktív, váladékos köhögésnél.
Abban is lehet eltérés hogy kinek mi jön be.
Sokaknál a párásítás, jó, nekem ultrahangos porlasztóm is van, ebből pl. Salvus vizet lehet belélegezni, ha nagyon rossz akkor Berodual oldattal kell feljavítani az oldatot...
ha váladékos köhögés akkor elngedhetetlen a nagy mennyiségű (több liter) folyadék fogyasztása, pl. mézes hársfatea.
Ennyit röviden.
Tüdőfű tea!
Nagyon hatékony,saját tapasztalatból tudom.
Hasznos tippeket írtál le. Én még kiegészíteném a friss gyömbér gyökérből készült főzettel a listát. Meg kell hámozni a gyömébér gyökeret és vékony karikákra vágni, majd vízzel leforrázni és allni hagyni. Citrommal, mézzel ízesítve méghatékonyabb. Immunerősítő, köhögéscsillapító, gyulladáscsökkentő hatású.
A fokhagymás tej is hasonló jókat tesz.
Nálunk a lánykám köhögős és nem igazán hatnak a gyógyszertári cuccok....Tegnap bevágott kb. 1 liter hagymateát és a köhögést mintha elvágták volna!
Másik dolog, saját tapasztalat. Hosszú évek óta, ha megfázom pár nap alatt eljutok a köhögésig, de ahhoz az igazi száraz, torok és tüdőszaggató fajtához. Délután és éjjel a legrosszabb, órákig tart és nem segít semmi, néha komolyan halálfélelmem van, annyira fojtogat a fulladás.
Nem vagyok asztmás, nincs a tűdőmben lerakódás....Viszont annyira hiperérzékeny a nyálkahártyám, hogy azonnal belobban a legkisebb fertőzésre is és egészen a torkomtól a garatomig beszűkül a rendszer....Ezen egy módon lehet segíteni, ha már a nátha első jeleikor elkezdek szedni 2 féle antihisztamint (revicet és miflodine), ha nagyon gáz a helyzet, akkor pedig ventolint fújok be.
Csak egy kis adalék, akiknél szintén nehezen múlik a köhögés.
Ugrás a teljes írásra: Az a fránya köhögés
További ajánlott fórumok:
- Szimpla köhögéssel kezdődött-2 éves gyerek egy tucat gyógyszerrel
- Miért nem múlik a köhögésem?
- Ovódás kislányomnak mit adhatnék immunerősitőként, és száraz köhögésre mit javasoltok?
- Mit ajánlotok 2 éves fiamnak éjszakai köhögésre?
- Több köhögéscsillapítót is próbáltunk és nem használnak, mit tegyek hogy elmúljon 3 évesem köhögés?
- Mit adtok, ha be nem áll a szája a köhögéstől a gyereknek?