Átvertek a teszveszen! Mit tegyek most? (tudásbázis)
Én egy ingyenes hirdető portálon vettem egy szintetizátort 120000 forintért.Megkímélt állapotúnak volt hirdetve.Mikro mrghozta a futár,és kibontottam,akkor vettem észre,hogy nagyon rossz állapotú.Ráadásul,nem is a belevaló alaplap van a gépben.Az eladó azóta nem válaszol semilyen megkeresésemre.
A rendőrségen azt mondták,hogy keressem az eladót,és egyezkedjek vele.
Nem tudom szabálysértésnél hogy áll most a 20ezer ft-os határ, de mintha valahol azt olvastam volna, hogy kis értékű csalás esetén a csaló lakhelye szerinti jegyzőnél is lehet be/feljelentést tenni
Én szerencsére egyik aukcióson sem jártam így, sőt, most nagyon előzékenyen a lejárt gari ellenére is cseréli a cuccot az eladó
Nagyon meg kell nézni mennyi üzletelése volt és miket adott el
Jellemző csalási módszer, pár fotintos cuccbol elad sokat, lesz jó értékelése, lehet haverokkal nyomatja fel, aztán pár értékesebb cuccnál lelép
Csakhát ott a bankszámla bizonyiték és megállja a helyét a sorozatos csalás ténye is
Van a teszen is fórum, lehet másokat is átvágott
Nem szabad annyiba hagyni
Sziasztok.
Én a vaterán,jártam hasonlóan.Holnap lesz 1 hónapja,hogy elutaltam a vételárat,2 hét mulva küldtem 1 e-mail-t,hogy hol a csomag?
Azt válaszolta a csaj,hogy de jó,hogy írtam,mert véletlenül kitörölte a címemet,írjam meg újra és azonnal postáz.
Nem postázott,kétszer írtam neki már e-mailt,már nem is válaszol.A vaterás adatlapján pedig látom,hogy ugyanaz a termék,meg hosszabítva fent van neki,sőt,azóta volt már sikeres tranzakciója,és mindennap belép az oldalra.
Gyűlölöm az ilyet.
Feljelentem.Ne szórakozzon már senki mások pénzén......ideges vok miatta,nagyon.
Még egy e-mailt írok neki,de az már keményebb,fenyegetőbb hangvitelű lesz,mint az eddigi.
Ennyi pontosan elég. Ezel alapján ha akarod tehetsz feljelentést. A rendőrség dolga hogy lekérje az adatait és kinyomozza, hogy volt-e több megkárosított.
De azért én még párszor megprobálnám felvenni vele a kapcsolatot, megírnám neki, hogy akár a rendőrségre is elmegyek ha kell, aztán meglátod hogy reagál. De ha a teszveszen bejelented akkor ők is letiltják amíg nem rendezi a dolgokat.
drága
örülj neki hogy csak 4200 ft-od bánta, járhattál volna rosszabul is, ird le magadban
és legyél óvatosabb a következőkben
ennyi pénzért , nem érdemes küzdeni, harcolni
gondolj arra el jótékonykodtad,
és minden amit másnak adsz megsokszorozódva vissza tér hozzád.
Szia!
Ha nem akarja megadni a rag számot, akkor szerintem sem adta fel....
Viszont nekem a postán már jó pár csomagom eltűnt..
Ragszám alapján utána kérdeztem, állítólag a postás átvette a postán, csak a hozzám vezető úton eltűnt.....
Szerintem a teszvesz se tud mit tenni, legfeljebb kizárják.....gondolom...
Sajnos "a Magyar Postán csak az nem vész el ami átalakul" - mondják. Nekem még sosem tűnt el semmi, pedig sokszor rendelek külföldről az eBayről. Kár hogy a teszvesznek meg vaterának nincs vásárlóvédő programja.
Nyilván azért nem válaszol a leveleidre az eladó mert ő is tudja hogy valami nem gerebe. Ha annyira meg neki az üzlet akkor az a 4200 ft nem vágja földhöz.
Sajnos ez az online aukciók hátulütője...de gondolom, ez nem nyugtat meg.
4,5 éve vagyok aktív teszveszes. Megosztom veled a tapasztalataimat, hátha segít.
Én is jártam már hozzád hasonló helyzetben, és természetes, hogy az ember még pár száz forintot is sajnál, nem hogy ekkora összeget.
Ha végképp megbizonyosodtál róla, hogy egyáltalán nem fogod megkapni a küldeményt (nem tudod felvenni a kapcsolatot az eladóval, nem reagál e-mailre, telefonra), fordulj a legközelebbi rendőrőrshöz.
A teszvesz csak annyit fog írni, hogy tegyél bírósági feljelentést. Ebbe semmiképpen ne menj bele, csak a per elindítása 3000 ft volt tavaly (lehet, hogy emelkedett) és ezt további költségek követik, amit helyetted senki sem fog kifizetni, vagy neked megtéríteni. Érdemes elgondolkodni, megéri-e.
A rendőrség többet segíthet. Ha valós az eladó címe, nyert ügyed van, mert a helyi önkormányzat léphet az ügyben. Ha a cím fiktív, akkor bukta...
Esetleg mennj be a postára és érdeklődj, hogy csomagot vársz, amit x ideje nem kaptál meg. Szerintem utána néznek. Ha feladták, a postán van nyoma, ha nem akkor kiderül.
Mi is így jártunk :(
Sajnos valahol a postán eltűnt a cucc.
A vicc az egészben, hogy a kártérítést nem mi kapjuk, hanem a feladó :(
További ajánlott fórumok:
- Megcsaltak most mit tegyek?
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- A teszveszen vett telefonomat még nem kaptam meg, szerintetek átvertek?
- Mit tegyek, keressem vagy fogadjam el, hogy átvertek és kihasználták?
- Átvertek a gázszerelők, mit tegyek?
- Lekorlátoztak a teszveszen, de most kiegyenlítettem. Mennyi idő amíg újra teszveszezhetek?