Aszalt szilvával, sajttal, sonkával töltött pulykamell recept
Az Aszalt szilvával, sajttal, sonkával töltött pulykamell hozzávalói:20 dkg magozott aszalt szilva
0.5 dl szilvapálinka
4 szelet pulykamell
só-, bors ízlés szerint
4 szelet pulykasonka
4 szelet trappista sajt
Panírozáshoz:
10 dkg liszt
2-3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Az Aszalt szilvával, sajttal, sonkával töltött pulykamell elkészítési módja:
Az aszalt szilvát egy kevés vízben néhány perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és a pálinkával megöntözzük. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk és a szeleteket egyenként besózva, borsozva megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd az alaposan lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakjuk, majd szorosan feltekerjük. (Ha szükséges, hústűvel rögzítjük.) A fóliába jól belecsomagoljuk őket. Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk és a tekercseket óvatosan beleengedjük. 10 percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni. A húst a fóliából kibontjuk, majd panírozzuk: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután bő olajban készre sütjük. Ferdén félbevágva sült burgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. szept. 20. 07:30
Az aszalt szilvával, sajttal, sonkával töltött pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.