Sonkás-sajtos-kukoricás tekercsek recept
A Sonkás-sajtos-kukoricás tekercsek hozzávalói:1 kg liszt
5 dl tej
2 dl olaj
2 kocka élesztő
só
egy evőkanál cukor
25 dkg sonka
30 dkg sajt
egy konzerv kukorica
2 nagyobb lilahagyma
1 nagy doboz tejföl
4 gerezd fokhagyma
felvert tojás a tetejére
A Sonkás-sajtos-kukoricás tekercsek elkészítési módja:
A langyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd kelt tésztát dagasztunk a leírtak alapján. Míg kel a tésztánk kikeverjük a tejfölt az összezúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. A sonkát, hagymát és sajtot is kis kockákra vágjuk. Ha megkelt a tészta, 3 felé osztjuk, kinyújtjuk, majd megkenjük a tejföllel és rászórjuk a hagymát, sonkát, sajtot és kukoricát. Feltekerjük és csiga vagy háromszög alakban felszeleteljük a tekercset, ezután zsírozott lisztezett tepsibe helyezzük őket. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz. Igyekezzünk viszonylag vékonyra nyújtani a tésztát.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. szept. 11. 07:21
A sonkás-sajtos-kukoricás tekercsek elkészítési módja és hozzávalói.