Aszalt szilvás dinsztelt káposzta recept


1 közepes fej lilakaposzta
2 db alma
20 dkg aszalt szilva (aszalt)
1 dl vörösbor (száraz)
1 ek cukor
só ízlés szerint
1 ek ecet (ízlés szerint)
1 ek napraforgó olaj
1 db babérlevél
Köménymag
Az Aszalt szilvás dinsztelt káposzta elkészítési módja:
A káposztát összevágjuk, lesózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk. Utána jól kicsavarva, kevés olajon párolni kezdjük, fedő alatt a kockázott, hámozott almával.Ha már kicsit összébb esett a káposzta, mehet bele a cukor, pici ecet. (ízlés szt) Beledobunk 1-2 babérlevelet is, majd mehet bele a vörösbor. Ha már legalább félig megpuhult a káposzta, mehet bele az aszalt szilva, felezve,v.negyedelve. Majd teljes puhulásig pároljuk. Amikor már majdnem kész, levesszük a fedőt, hogy a leve elpárologjon alóla. (só ízlés szerint)
Kacsasült, oldalas, hurka- kolbi melle ajanlom,elsosorban., de onmagaban is remek etel.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. nov. 7. 22:17
Az aszalt szilvás dinsztelt káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.