Zsemlyés Knédli recept
A Zsemlyés Knédli hozzávalói:40 dkg durva liszt,
1,5 dkg élesztő,
1,5 dl tej, 1 tojássárgája,
2 db szikkadt, világos tésztájú zsömle vagy kifli, só
A Zsemlyés Knédli elkészítési módja:
A lisztet egy tálba öntjük, közepére tesszük az élesztőt, hozzáadunk 2 evőkanál melegített vagy folyékony vajat, és lisztes kézzel tésztává gyúrjuk. A tálat lefedjük, meleg helyre tesszük. Az élesztő megkelése után adjuk hozzá a tojássárgáját, a sót és a tejet, majd az egészből keményebb tésztát gyúrunk, megszórjuk liszttel, és tovább kelesztjük. A zsömlét vagy kiflit kockákra vágjuk, belekeverjük a megkelt tésztába, amelyet két részre osztunk, és mindkettőből büfékenyér formájú knédlit készítünk. A kész formát forró vízbe tesszük úgy, hogy az mindenütt ellepje, kb. 25 percig főzzük, majd a vízből kiemelve cérnával felszeleteljük, és tálaljuk. A knédlit gőz fölött lehet újramelegíteni.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. nov. 6. 11:34
A zsemlyés knédli elkészítési módja és hozzávalói.