Svéd uborka csalamádéval recept
A Svéd uborka csalamádéval hozzávalói:4 kg uborka
1 kg hagyma (csináltam már vörössel és lilával is, szerintem mindkettő nagyon finom)
1 jó marék só (sima, nem jódozott - én befőzésekkor ha sót kell használni mindig csak simát használok)
8 dl cukor
7 dl 10%-os ecet (vagy 3,5 dl 20%-os)
1 csomag mustármag
pár szem fekete bors (15-20 szem, ahogy sikerül)
1 kávéskanál borkén
1 csapott evőkanál nátrium benzoát (egy pici meleg vízben feloldva és így adva hozzá a többihez)
A Svéd uborka csalamádéval elkészítési módja:
Az uborkát jól megmosom és dörzsis szivaccsal megszabadítom a kis tüskéitől. A hagymát megpucolom, majd mindkettőt legyalulom vékony szeletekre. Én a nagy befőzős fazekamba pakoltam az egészet (de lehet akár egy nagyobb lavórba is rakni) és a többi hozzávalóval jól összeforgatom. Lefedve berakom a spájzba (az a lényeg, hogy hűvös helyen legyen) 1 napra. Mikor éppen eszembe jut akkor kavarok rajta egyet. Másnap jól kimosott üvegekbe szép lazán belepakolom a csalamádét és felöntöm a saját levével (nekem még szokott is kimaradni). Mielőtt lezárom az üveget teszek rá egy celofántot is, majd bepakolom a spájz polcára. Ebből az adagból két nagy üveggel és azoktól eggyel kisebbel lett.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. nov. 4. 09:26
A svéd uborka csalamádéval elkészítési módja és hozzávalói.