Céklasaláta főtt céklából recept
A Céklasaláta főtt céklából hozzávalói:6-8 közepes cékla
3 evőkanál cukor
1 evőkanál 10%-os ételecet
1 kk őrölt kömény
só
A Céklasaláta főtt céklából elkészítési módja:
A céklákat alaposan megmosom, héjastól odateszem főni. Méretétől függ a főzési idő, kb 30 perc. Ha kihűlt, vékonyan lehámozom, hullámos reszelővel legyalulom. Így gusztusos, szép szeletek lesznek. Megszórom a cukorral, hozzáadom a többi ízesítőt és annyi hideg vízzel öntöm fel, hogy majdnem ellepje. Óvatosan összekeverem, hogy a szeletek ne törjenek, majd legalább egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap ha jól összeértek az ízek, még utána lehet ízesíteni, ha szükséges.
Tartósítószer nélkül is eláll pár napig a hűtőben, a leve is nagyon finom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2014. okt. 12. 11:21
A céklasaláta főtt céklából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.