Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Céklasaláta főtt céklából recept

Céklasaláta főtt céklából recept

A Céklasaláta főtt céklából hozzávalói:
6-8 közepes cékla
3 evőkanál cukor
1 evőkanál 10%-os ételecet
1 kk őrölt kömény



A Céklasaláta főtt céklából elkészítési módja:
A céklákat alaposan megmosom, héjastól odateszem főni. Méretétől függ a főzési idő, kb 30 perc. Ha kihűlt, vékonyan lehámozom, hullámos reszelővel legyalulom. Így gusztusos, szép szeletek lesznek. Megszórom a cukorral, hozzáadom a többi ízesítőt és annyi hideg vízzel öntöm fel, hogy majdnem ellepje. Óvatosan összekeverem, hogy a szeletek ne törjenek, majd legalább egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap ha jól összeértek az ízek, még utána lehet ízesíteni, ha szükséges.

Tartósítószer nélkül is eláll pár napig a hűtőben, a leve is nagyon finom.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A céklasaláta főtt céklából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook