Paradicsom saláta recept


2 db közepes paradicsom
1 db kisebb lila hagyma
2 evőkanál olíva olaj
1 mokkáskanál bazsalikom
1 mokkáskanál oregano
1 teáskanál ételecet
só, bors ízlés szerint
kevés cukor
A Paradicsom saláta elkészítési módja:
A paradicsomot és a hagymát kedvünk szerint felaprítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a fűszereket és a cukrot. Leöntjük az olívával, majd az ecettel és elkeverjük. Legalább egy órán keresztül állni hagyjuk, és csak aztán fogyasztjuk.
Bármilyen hagyma jó hozzá, de a lila mutat benne a legjobban a színe miatt.
Az olíva olajat helyettesíthetjük étolajjal is.
A fűszereket ki lehet még egészíteni majorannával, kakukkfűvel, fokhagymával ha kicsit fűszeresebben szeretjük.
Minél tovább hagyjuk állni annál finomabb lesz.
Én még vízzel is szoktam egy kicsit hígítani a levén.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Bella90, 2012. jún. 28. 09:37
A paradicsom saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.