Ízes ragu recept
35 perc
Az Ízes ragu hozzávalói:
1 kg pulykamell
60 dkg gomba
4-5 fej fokhagyma
Liszt
Kakukkfű
Bazsalikom
Cukor
Só
Paradicsom püré
Bors
Vaj
Olaj
Vörösvor
Az Ízes ragu elkészítési módja:
Vajat olvasztunk és rádobjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, fedő alatt pároljuk. Másik serpenyőben olajat és vajat melegitünk, majd az összecsíkozott husi felét megpirítjuk, (előtte belelpörgetjük lisztbe) kiszedjük, majd a másik felét is. Kôzben a paradicsomlevet /pürét ízesítjük a fűszerekkel és pici cukrot is adunk hozzá. A cikkezett gombát puhára pároljuk, rá a husit és rá a vörösbort, paradicsomos cuccot, majd a végén hozzákeverjük a már megpuhult, pirított fokhagymagerezdeket. A végén petrezselyemmel meghintjük. Rizzsel tálaljuk vagy tésztával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. nov. 4. 23:44
Az Ízes ragu elkészítési módja és hozzávalói.