Asus laptop - akkumulátor problémák (tudásbázis)
Nem garisból sem venném ki csavarhúzóval. :)
Azért egy garanciális készüléket nem szerel szét az ember, hogy kivegye az akkut, miközben ezzel elveszíti a garanciát.
Én már megszoktam, inkább odafigyelek rá, minthogy ki kelljen cserélni. 😊
Minden akkou kiveheto, csak egy csavarhuvo kell hozza esetleg. Beforrasztott nincs.
A legtobb akku azert sul ki, mert ki sem huzzak, kapcsoljak ki oket. A parom naponta futkos ezek miatt a par eves laptopnoknal is. Mert tulmelegedett, "pedig csak egy hete nem kapcsoltam ki..." Nem, a system nem tudja ezt kezelni.
Mert macerás mindig az akku töltöttségi szintjét figyelve használni a gépet.
De, úgy tudom, néhány gyártó már támogatja ezt a bekapcsolható, akkukímélő funkciót.
Értelek. De sajnos nekem akkor is gyengült az akksi. :( Nem tölt már fel teljesen, és lemerülés előtt kikapcsol. Így most már hálózatról megy legtöbbet.
Egyébként miért nem jó? 😒
Ez csak akkor jó módszer, ha maga a szoftver intézi.
Ha az akkumulátor feltöltődött, utána a töltés lekapcsol és az elektronika az akkut megkerülve a töltőről csak a notebook-ot táplálja. Tehát ha rajta hagyod a töltőn, akkor az akku nem használódik.
Szia! Ohh igen. Erre nem figyeltem. Hülye szokás, hogy feltöltve szeretem. ☹️
Szia! Nem kellett volna teljesen feltölteni. Ha veszel egy újat, akkor ne töltsd tovább 75-80%-nál és kb. 25%-nál rakd fel ismét a töltőre. Ezzel a módszerrel kíméled az akkumulátort és hosszabb életű lesz.
Ha van a közelben konnektor, akkor nem érdemes akkuról használni, mert sok feltöltési ciklus után tönkremegy.
Köszi. Akkor elfogadom ezt a tényt.
Azért a kettő nem ugyanaz. :)
Az én Asus laptopom is 5 éves, de már évek óta nem működik az aksija, csak hálózatról tudom használni. Úgyhogy szerencsés vagy hogy eddig is bírta.
A tejföl sem marad örökre ehető, még akkor sem ha hűtőben tartod.
Egyszerűen elhasználódott. Ez a pasim véleménye, aki IT hattermunkás.
Hmm... Akkor semmi "varázslat" nincs rá. Annyira nem létszükséglet. Csak sajnálom nagyon. ☹️
Ha az utóbbi időben többször is teljesen lemerült akkor az tovább rontotta az akku állapotát. Nálam így volt vettem egy pót akkut -nem gyárit fél áron- és tökéletesen működik.
Eddig tartott. Vegyél egy új akksit!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Asus X540L laptopom. 4-5 éves. Kb. 2-3 hónappal ezelőttig nagyon jól működött az akksija. Teljesen feltöltött és 2-3 órán át lehetett használni. Majd egyszer csak észrevettem, hogy nem tölt fel teljesen, és hiába van töltöttség, egyszerűen kikapcsol. Kb. 85%-ig tölt fel és 40%-nál kikapcsol. Itthon használom, nem munkagép. Reggelente, esténként. Tudom, hogy nem örökéletűek az akksik, de mi történhetett így kb. a semmiből? Mit lehet tenni? Persze, itthon be tudom dugni a konnektorba, de néha kényelmsebb anélkül használni.
Köszönöm a segítséget előre is.
További ajánlott fórumok: