Két nagyon hasonló, de mégsem egyforma acer laptop akkumulátorát hogy lehet megkülönböztetni? (tudásbázis)
A notebookokba általában hat cellásat tesznek, a netbookokba négyet. De mindkettőnél láttam már kivételt :)
A kor mindegy, az én acer-em három és fél éves, és hat cellás akksija van :)
Ha egyformák, akkor mindegy, melyik megy hova.
Különbség max. akkor van, ha az egyik négy, a másik pedig hat cellás (az utóbbi tovább bírja, jobb a teljesítmény)
Ahogy én tudom, totál egyformának tűnnek. Igazából már haza is csak akksi nélkül hordják, úgyhogy én még nem is láttam őket. Az 5. hsz. Féknyomtól tetszik, majd ha újra visszamennek (kedden), akkor remélhetőleg kipróbálják ezt a google-s módszert.
Igazából hiába egyforma a méretük, és hiába tűnnek tök egyformának, valaki (mint már említettem) mondta nekik, hogy felrobbanhat az akksi, ha rossz laptopba van rakva, ezért meg sem próbálták, hogy belefér-e. Összemérve egyformák.
Azért köszi a segítséget, de már vagy másfél hónapja így van használva a gép, és azért nem lenne rossz, ha "mobil" lenne, nem kellene állandóan konnektorba dugdosni, meg ki-be kapcsolgatni. Ha már egyszer laptop...
Szia!
Mondjuk meg kell próbálni, hogy kompatibilisek-e, nem kell teljesen betolni, ha nem az, akkor máris megvan a megoldás, ha kompatibilis, akkor meg kell nézni a polaritást, ha az is stimmel, akkor nem lehet gond. Másik megoldás, beütöd a googleba a laptopok típusát,majd mellé hogy "akkumulátos", kiadja az akksi típusát, azt összeegyezteted a kezedben levővel.
Sziasztok! A kislányomnak és a szobatársának van 1-1 laptopja, amiknek az akkumulátorait kiszedték, és most képtelenek eldönteni, hogy melyiküké melyik. Kipróbálni nem merik, mert azt hallották valahol/valakitől, hogy felrobbanhat.
Valaki tud valamilyen használható ötletet, hogy most melyik akksi melyik laptophoz tartozhat? Hogyan deríthető ez ki?
Előre is köszi!
További ajánlott fórumok:
- Ha a mama megkülönbözteti a vér szerinti, és nem vérszerinti unokákat...
- Hogyan tudom megkülönböztetni azt, hogy egy pasi komolyan érdeklődik irántam és komolyan vesz, nem pedig csak az ágyába akar csalni?
- Hogy tudod megkülönböztetni a tojcsis nyákot a párod katonáitól?
- Ért már valakit hátrányos megkülönböztetés munkakereséskor az életkora vagy a külseje miatt?
- Hogyan lehet megkülönböztetni a műbőr táskát a bőrtől?
- Jobb oldal - bal oldal biztos megkülönböztetése - hogyan lehet megtanítani?