Articsóka készítése, Carciofi alla diavola recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Az Articsóka készítése, Carciofi alla diavola hozzávalói:
3 kozepes articsòka a szàràval egyutt
1-2 gerezd fokhagyma
2 evokanàl oliva olaj
friss petrzselyem
sò, bors
1/2 pohàr szàraz fehèr bor
1/2 citrom
5 dgk fustolt sonka
Az Articsóka készítése, Carciofi alla diavola elkészítési módja:
Az articsòkàt jobb ha gumi kesztyuben tisztitjuk meg, mert az ujjunk megoxidàlòdik tole, fekete lesz. Legeloszor elokèszìtunk egy tàlat, fèlig vizet teszunk bele ès belecsavarunk 1/2 citromot. Levàgjuk az articsòka szàràt ès meghàmozzuk, feldaraboljuk, a vìzbe tesszuk. Az articsòka kulso ès kemèny leveleit eltàvolìtjuk, ezt kidobhatjuk, addig szedjuk a leveleket, amìg nem làtjuk, hogy vilàgos, zsenge zold kovetkezik. Akkor kèssel levàgjuk a tetejèt vìzszintesen, majd 4 rèszre vàgjuk. Belul kovetjuk a szoros rèszt, amit fèlhold vàgàsban fuggolegesen eltàvolìtunk. Mindezt a vìzbe tesszuk. Serpenyoben az elokèszìtjuk az olajat, fokhagymàt, zoldpetrezselymet ès a fustolt sonkàt, majd megpirìtjuk, mikor a fokhagyma kezd erossebb illatù lenni (nem szabad elègetni)beletesszuk a leszurt articsòkàt,a feldarabolt szàrakat, megforgatjuk, majd befedjuk a fehèr borral. Takarèkon puhàra fozzuk, de ne màlljon szèt. Sòt, borsot adunk hozzà ès tàlaljuk. Friss petrezselymet szòrunk rà.
Nagyon kellemes roston sultekkel, sultekkel, kemèny tojàssal ès sajtokkal.
Buon appetito!
.....ez egy pàrmai recept: Carciofi alla diavola.....Articsòka ordoglàny mòdra.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Versau, 2008. nov. 4. 15:20
Az articsóka készítése, carciofi alla diavola elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.