Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Apácafánk (Kata-féle) recept

Apácafánk (Kata-féle) recept

Az Apácafánk (Kata-féle) hozzávalói:
3 evőkanál vaj vagy sütőmargarin
2 evőkanál cukor
10 dkg liszt
2 tojás
1/2 csomag sütőpor



Az Apácafánk (Kata-féle) elkészítési módja:
Egy fazékban elkeverjük a vajat vagy sütőmargarint a cukorral, 1,2 liter vízzel és csipetnyi sóval, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és fakanállal elkeverjük. A tésztát lassú tűzön addig keverjük, amíg a fazék alján fehér réteg nem képződik. A fazekat félrehúzzuk, és egymás után a tésztához keverjük a tojásokat. Kanállal kis fánkokat szaggatunk, és olajban kisütjük, majd porcukorba forgatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az apácafánk (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook