Apácafánk (Kata-féle) recept
Az Apácafánk (Kata-féle) hozzávalói:3 evőkanál vaj vagy sütőmargarin
2 evőkanál cukor
10 dkg liszt
2 tojás
1/2 csomag sütőpor
só
Az Apácafánk (Kata-féle) elkészítési módja:
Egy fazékban elkeverjük a vajat vagy sütőmargarint a cukorral, 1,2 liter vízzel és csipetnyi sóval, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és fakanállal elkeverjük. A tésztát lassú tűzön addig keverjük, amíg a fazék alján fehér réteg nem képződik. A fazekat félrehúzzuk, és egymás után a tésztához keverjük a tojásokat. Kanállal kis fánkokat szaggatunk, és olajban kisütjük, majd porcukorba forgatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. aug. 17. 17:29
Az apácafánk (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.