Almafánk (Kata-féle) recept

25 dkg túró
2 cs. vaníliás cukor
2 tojás
23 dkg cukor
1/2 dl tej
3 evőkanál rum
1 narancs reszelt héja
25 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 alma
olaj a sütéshez
Az Almafánk (Kata-féle) elkészítési módja:
A túrót a kétféle cukorral, a tojással, tejjel, rummal és a narancs héjával, robotgéppel simára keverek. Az almát kockára vágva, vagy reszelve hozzáadom. A lisztet a sütőporral összekeverem és összevegyítem. Forró olajba szaggatom. Melegen fahéjas porcukorral megszóróm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. aug. 15. 09:15
Az almafánk (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.