2006-os juttatások: Anyasági, TGYÁS, GYES, GYED stb. (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: 2006-os juttatások: Anyasági, TGYÁS, GYES, GYED stb.
sziasztok,
egy olyan kerdesem lenne, hogy ha biztositott vagyok, dolgozok mar 4 eve magyarorszagon folyamatosan es elmegyek szulni, akkor ugye eloszor jar a CSED, majd 168 nap utan a GYED. A kérdés az, hogy ha rogton szeretnek masodik babát is, akkor megint jar a CSED vagy csak ha visszamentem dolgozni?Es ha vissza kell menni dolgozni, akkor mennyit kell dolgozni minimum, hogy jarjon a CSED? vagy mit kapnek olyankor ha nem mennek dolgozni vissza? GYEDet/GYESt? koszonom :)
Sziasztok.
Gyed mellett dolgozó anyukák tapasztalataira lennék kíváncsi. Ha gyed mellett vissza megy valaki dolgozni a munkabéréből ugyanazokat a járulékokat vonják le, minta nem lenne gyeden?
Sziasztok!
Nem tudom, él-e még a topic, megpróbálkozom feltenni a kérdésemet.
Négy éve vagyok itthon, két gyermekem született. Munkahelyem megvan még, vissza is mehetnék bármikor szerencsére. A kisebbik fiam most lesz 2 éves és úgy néz ki, hogy megfogant a harmadik gyermekünk is. Mi lesz az újszülött utáni járandóságom alapja? Érdemes-e visszamennem dolgozni pár hónapot szülésig? Előre is köszönöm a válaszokat!
jelen pillanatban kismama vagyok, és vállalkozó. Szülés várható időpontja 2016. 09. 18. A biztositott 365 napom augusztus 25én lesz meg amit igy neztem 2014. 09.18tol 2016.09.18ig.
Következő munkahelyeimen eltoltott idő
2014.11.05-2015.01.31. 88 nap minimálbér bruttó. 122000ft
2015.02.05-2015.02.16. 12 nap minimálbér
2015.06.06-2015.09.04. 91 nap minimálbér
2016.01.14-2016.02.29. 47 nap kozfoglalkoztatott bruttó 79155ft
2016.04.21-től szülés napjáig a vallalkozast viszem. Bruttó 183000ft
Fog-e járni a gyed? Miből szamolható ki az összeg? Mennyi ideig kaphatom?
Sziasztok!
Kissé feldúlt vagyok, ezért hozzátok fordulok, hátha van valakinek valami ötlete a dologgal kapcsolatban.
Október 20.-án voltam egy vidéki kormányhivatalnál GYED igénylést beadni. November 2.-án kaptam egy helyi levelet, hogy illetékesség hiányában felküldték Budapestre a kérvényem, mivel a volt munkáltatóm Csomád telephelyű. November 12.-én érkezett meg a kérvény, azonban többszöri telefonálgatás után kiderült, hogy az ügy Váchoz tartozik. November 25.-én küldték tovább Vácra az igénylést, ami még nem érkezett meg hozzájuk, így több infót nem is tudnak szolgáltatni. A pestiek időközben bekérték a volt munkáltatómtól a jövedelemigazolást, erről e-mailben tájékoztattak.
Félek, hogy idén már nem lesz belőle semmi, pedig pont most nagy szükségem lenne a pénzre (3 hónap visszamenőleg, több mint 365 nap biztosítottság, a fiam 15 hónapos jelenleg).
Ti hogy látjátok ezt a dolgot? Elég nonszensz hogy több mint 1 hónap alatt még meg sem érkezett az igénylés az illetékes szervhez...
Tgyast biztosan nem kapsz. Terhessegi gyermekagyi segelyt, azaz uj neven CSED (csecsemo ellatasi dij) a szulest koveto 168napban kaphatsz megfelelo feltetelek mellett, de legkorabban a szulest megelozo 28.naptol.
Tehat, ha a foallasu anyasagi tamogatasra gondolsz akkor a valasz NEM! Nem jar!
3 gyermekem van, a legkisebb nyáron töltötte be a harmadik életévét, és jelenleg még itthon vagyok, TGYÁS-t kapok. December 28-tól kezdek dolgozni, és tudni szeretném, hogy megmarad a TGYÁS munka mellett vagy elveszik.
Nem egyértelmű. Van aki, azt mondja, elveszik, van aki meg, hogy jár munka mellett,hisz a GYES is jár annak is, aki dolgozik.
Aki tud, kérem, segítsen! Köszönöm!
Szia.
Bár pontosan nem tudom megmondani miből és hogyan számolják, de sógornőm az első gyerek születése óta gyeden/gyesen van (most 8 éves a legnagyobb), mégis jó gyedet kap a harmadikra (3 hónapos).
Azt hiszem összefügg azzal, hogy a munkahely nem szűnt meg, tehát állományban van, csak a gyed/gyes miatti "fizetés nélküli szabadság" van megjelölve a munkahelyén. Vagy valami hasonló.
Sziasztok! Van még valaki errefelé?
Ha igen, azt meg tudja valaki mondani, hogy ha a 2. gyerek úgy születik, hogy a terhesség 9 hónapja alatt csak a GYES van, előtte ugye GYEDen voltam/vagyok, akkor mi a GYED számítás alapja? A GYES csak? Mert olyanokat is hallani, hogy kb. ugyanazt a GYEDet lehet kapni így is, mint az első gyerekre, de ez nagyon hihetetlennek tűnik..