2. gyerek utáni juttatások - táppénz, tgyás, gyed (beszélgetős fórum)
Szintén zenész.....
Csak a hátteret nem ismeritek, nincs egy másik fórum, amihez hozzá kellene szólnotok?
Engem azért vettek anno tp-re, mert a dokim nem engedett 4 műszakban dolgozni...
Sajnos ilyen országban élünk...
táppénz annak jár, aki biztosított és keresőképtelen, nem pedig választás kérdése. elég nagy szégyen hogy így csapoljátok a tb-kasszát, a másik oldal meg azon nyafog, hogy milyen szar az ellátás és szegény orvosoknak milyen kevés a fizetése meg milyen kevés a gyes.
ki dolgozik?
ki fizet járulékot?
mert mindezek bizony-bizony ebből mennek el
Szia!
Tök ugyan ebben a cipőben járok, csak a kisfiam 13-án lesz 2!:)és a tesót jún 17-re várjuk. Az én tb-s kollégáim a táppénzt javasolták, közben nyugdíjas papa gyes-re megy. A táppénz alapom a mostani gyed alapom lesz, és a tgyás-sal és gyes-el kapcsolatos dolgokat még nem tudták megmondani, mert a tb-nél is azt mondták nekik, hogy még ők sem tudják mi változik, majd később térjenek vissza a témához. Sokmindent nem tudtam segíteni, de szerintem jobban jársz a táppénzzel, mint csak a 25.500ft gyes-el.
Remélem valaki más tud már valami friss infót, mert enegem is érdekelne.
Kisfiam 2010.02.23.-án született.
Táppénz 2010.02.13-2010.02.22
Tgyás 2010.02.23.-2010.08.09.
Gyed 2010.08.10.-2012.02.23
2. gyermekemet 2012.06.10.-re várjuk.
Munkaviszonyom fennáll, 2009.12.11 óta, szerződés szerinti bérem bruttó 100.000 ft.
Ha a gyed lejárta után (2012.02.24-től) táppénzre mennék, akkor mi lesz a táppénz alapja (szerz. Bér, minimálbér, stb) ?
Öregségi nyugdíjas dédi elmehet a gyermekkel Gyesre, amíg én táppénzt kapok?
Ha igénybe veszem a táppénzt a 2. gyerek születéséig, ez befolyásolja majd a Tgyás és Gyed alapját? Ekkor mi lesz a Tgyás és Gyed alapja?
Ha nem veszem igénybe a táppénzt, hanem gyesre megyek majd onnan Tgyásra és Gyedre, akkor mi lesz az ellátások alapja?
Előre is köszönöm, ha valaki tud válaszolni, akár priviben is!
További ajánlott fórumok:
- Szülés utáni juttatások a boldog kismamának! 2. rész
- Szülés utáni juttatások a boldog kismamának! 1. rész
- Baba utáni juttatások kicsit bonyolultan
- Külföldön éltem, most jöttünk haza, van egy 2 éves gyerekem. Szerintetek milyen juttatásokat kaphatok?
- Milyen juttatások járnak egy 27 hónapos gyereknek és egy újszülöttnek együtt?
- 2 éves gyerek után Angliában milyen juttatásokat igényelhetek és hogyan?