Milyen juttatások járnak egy 27 hónapos gyereknek és egy újszülöttnek együtt? (tudásbázis kérdés)
és mi az alapja a tesónál?
amit most kapok, vagy a papíron meglévő fizum?
Mivel él még a munkaviszony, tehát nem szűnt meg a cég, ahonnan annó eljöttél szülni, ezért mindent kapsz előlről.
Tehát a kicsi után közel 6 hónapig a TGYÁS-t, majd a GYED-et két éves koráig. Utána GYES 3 éves koráig.
+ a két gyerekre a családi pótlék.
A nagy után kapott eddigi összegek "átszállnak" a kicsire, annyi, hogy + 1 gyerek után kapsz majd családit.
na, ez engem is érdekel... vagyis csak érdeklődöm... hogy is van ez?
hiszen én most itthon vagyok az 1évessel... de munkaviszonyom van, csak fizetésnélküli szabin vagyok a gyed ideje alatt... aztán meg ha akarom, majd a gyes ideje alatt is... de szeretnénk kistesót, viszont szűkös az idő.
a fizetésnélküli nem munkaviszony?
bérpapírt kapok, amin minden alkalommal ott van a havi jövedelmem, amit természetesen levonnak teljes egészében és kapom helyette a gyed-et...
tgyás 168 napig jár, én így tudom.
ez vagy a szülés napjától számít, vagy előtte már egy hónappal is meg lehet igényelni.
Eddig is így volt a TGYÁs-sal.. nem emlékszel?
Egyébként meg ahogy már írták a két gyerekre összesen 26600 Ft családi pótlék jár. S amennyiben jogosult leszel tgáysra az az első 3 hóban majd GYEd és GYES a kicsi 3 éves koráig.
attól, hogy van-e munkaviszonyod.
ha igen, akkor 168 napig jár a tgyás, utána a gyermek kétéves koráig gyed, aztán gyes.
a tgyás ezek szerint nem "hosszú életű"? :)
Mitől függ, hogy GYES vagy GYED?
Sziasztok!
Tudna valaki nekem segíteni?
Nagylányom 27 hónapos lesz, mikor megszületik a kishúga. Elvileg ugye, ha nem lenne kistesó, akkor 36 hónapos koráig járna a GYES meg a családi, de így most hogy lesz? Azt gondolom, hogy csak a kicsire fog járni GYES, de akkor a nagynak a maradék pár hónapját "buktuk"? Azt is tudom, hogy a családi pótlék gyerekenként/fejenként jár.
Ha valaki hasonló cipőben jár vagy már túl van rajta, és vágja a témát, világosítson már fel!
További ajánlott fórumok:
- Közalkalmazottak segítsetek, milyen juttatások járnak a fizetésen kívül?
- Ausztriába költözünk. A párom ott kapott munkát. Én GYED-en vagyok. Milyen juttatások járnak?
- Gyed alatt megszűnik a cég ahol dolgoztam milyen juttatások járnak?
- Milyen juttatások, kedvezmények járnak a kismamának?
- Milyen juttatások járnak a második picire, ha gyes alatt születik?
- Milyen juttatások járnak ilyen esetben?