Közalkalmazottak segítsetek, milyen juttatások járnak a fizetésen kívül? (tudásbázis kérdés)
Zöld a szemed alá:-))
Bocs, ezt nem lehetett kihagyni. Annál szomorúbb, hogy nemsokára tényleg csak ennyi fog járni:-(((
Ezt találtam neked:
"A tartásdíj alapja elsősorban a tartásra köteles személy részére
a) a bérköltség (alapbér, bérpótlék, kiegészítő fizetés, prémium, jutalom, 13. és további havi fizetés stb.), illetőleg a rendszeres személyi juttatás (alapilletmény, illetménykiegészítés, illetménypótlék, egyéb kötelező pótlék, 13. havi illetmény stb.) címén juttatott összes járandóság, valamint
b) a személyi jellegű egyéb kifizetésként, illetőleg nem rendszeres személyi juttatásként járó egyéb jövedelem (végkielégítés, betegszabadság idejére járó díjazás, túlóra, ügyeleti díj, távolléti díj stb.)."
az a gond, hogy ezt is múzeuma, illetve az őket finanszírozó kibenléte befolyásolja. azt tudom neked mondani, hogy apukám múzeumi közalkalmazottként étk.utalványt kap és ennyi. tavaly még járt neki üdülési csekk is, meg kétévente ruhapénz.
én szintén közalkalmazott vagyok. nálunk cafetéria van, meghatározott kerettel, amiben választhattunk étk.utalványt, üdülési csekket, nethozzájárulást, ruhapénzt, bértelet, ajándékcsekket, egészség- és nyugdíjpénztári hozzájárulást, valamint iskolakezdési támogatást.
mielőtt vki félreérti, nem jár az összes, hanem ezekből lehet választani a keret értékéig.
Szia!
Tudod ha csak az van a bírósági végzésben, hogy a fizu 20%-a jár és nincs belevéve az egyéb juttatások, akkor sajna ne követelheted. De ha emeltetni akarsz a tartásdijon akkor pl be lehet adni a kérelmet de csak ha tudod hogy milyen jogcimen miket kap még.
További ajánlott fórumok:
- Ausztriába költözünk. A párom ott kapott munkát. Én GYED-en vagyok. Milyen juttatások járnak?
- Gyed alatt megszűnik a cég ahol dolgoztam milyen juttatások járnak?
- Milyen juttatások járnak egy 27 hónapos gyereknek és egy újszülöttnek együtt?
- Milyen juttatások, kedvezmények járnak a kismamának?
- Milyen juttatások járnak a második picire, ha gyes alatt születik?
- Milyen juttatások járnak ilyen esetben?