Anyajegy levétele szépen, nagyobb heg nélkül? (tudásbázis)
Szia Noémi!
Már írtam neked, hogy dolgoztam egy bőrgyógyász drnő mellett, akinek az egyik fő tevékenysége az anyajegy eltávolítás volt!
Ő nem lézerrel dolgozik, hanem egy rádió hullámos technikával, ami által nem sérülnek a szövetek, így szövettanra is lehet küldeni az eltávolított részt! Azt azért hozzáteszem, hogy ha már nagyon károsodott az anyajegy, akkor Ő is sebészt javasol, mert lehet hogy nagyon mélyen kell vágni!
Pici tűvel kapsz érzéstelenítést, majd teljesen fájdalommentesen leveszi az anyajegyet! Kb 2 perc az egész, se varrat, se semmi ilyen! Kapsz rá hintőport, meg sprayt, és vissza kell menned kontrollra, ennyi az egész!
A gyógyulás főleg a Te bőrödtől függ...de ezt most is meg tudod állapítani, ha visszagondolsz valami sérülésedre, elvágtad a kezed, elestél vagy hasonló, akkor ott látod, hogy mennyire maradt csomós, piros a bőröd! Ha mindegyik szépen gyógyult, akkor ez is szépen fog!
Ha olyan helyen most az anyajegy, ami állandó napnak, irritációnak van kitéve, akkor pedig azonnal orvos és valahogy le kell vetetni, mert ez nem vicc! Nagyon gyorsan alakul át sajnos az anyajegy sérülés behatására rákos sejtté, minél előbb el kell távolítani!
Ez a drnő nem pesten van, mint mondtam, de egy rövid útat megér!
Ja és nem olcsó, de rengeteg páciense van, mert megéri a pénzét!
Legalábbis pár éve még így volt...
Szia!HA ez segítvalamit..pikk-pakk rutin dolog volt..én minenképpen úgy néztem,hogy jobb ha nincs ott..állandóan azt figyeltem,hogy meg ne sértsem,nehogy leszakadjon,stb..
remélem,te is találsz valami jó megoldást..biztos,hamar túl leszel rajta..:)
Szia!Nekem a bal mellem oldalán volt egy kisebb szemölcs..Sztk-ban,sebészeten leműtötték..
Jónagy tűvel kaptam érzéstelenítést,majd a doki lekapta..szépen gyógyulgatott,a heg azóta rózsaszín foltocska lett..bár nem feltűnő helyen van,de esztétikailag sem nagyon érdekelne,a lényeg,hogy a szemölcs lekerült,mert a melltartó pántja nagyobb galibát is okozhatott volna..
Szia! A lézeres levételre ne hagyd magad rábeszélni. Én már csak utólagvagyok okos:(( Egyréstt nem lehetbelőle szövettant csinálni, másrészt csak akkor gyógyul "nyomtalanul", ha a var meg sem mozdul. Nekem többet égettek így le, ahol a sebtapasz kicsit besegített, ott mindenhol látszik a nyoma.
Ha nagyon látható helyen van, akkor én is a plasztikaisebészre szavaznék. Mondjuk a hátamon nem zavarna egy ilyen heg...
Szia! Nekem a nyáron vettek le egyet, pont a mellem alatt a melltartó vonalában volt, tehát hülye helyen, ahogy te írod:)Az sztk-ban vette le a doki, de célirányosan a legjobb sebészt kerestem, vele egyeztettem időpontot. Nagyon szépen begyógyult a seb, pedig az anyajegy borsó nagyságú volt. És teljesen el kellett távolítani, mert szövettanra küldték.
Egy pici pirosas csík még látszik, de nincs szétnyílva, pedig 4 öltéssel varrta össze.
értem, köszönöm!
ismersz esetleg valakit, aki nagyon jó ebben, és érdemes lenne hozzá elmenni?
Sztk-ban is rendelnek /rendelhetnek/ kórházi orvosok azon belül plasztikai sebészek is.
Mint már előttem leírták nem mindig az orvoson múlik hogyan sikerül a műtét. Lehet nagyon nagyot kell vágni, és az is lehet kicsit, de a te bőröd csúnyán hegesedik. Aki jó egyik betegnél, nem jó a másiknál. Rendelőben dolgozom, gyakorlatból tudom.
Szerintem a bőrgyógyászhoz menj el, és ő ajánl sebészt, már ha van ilyen kapcsolata.
Nekem anno dr. Tóth Gábor szedett le 2 anyajegyet, a II. kerületben van a Kapás utcai rendelőben. A bejelentkezés módját viszont ne kérdezd, mert én elég rég voltam ott, már nem emlékszem, és biztos változott is.
Szia!
Szépen? Nem tudom, attól függ hol van - gondolom.
Nekem pl. a hátamon volt a gerinoszlop mellett - szép lett volna, ha nem nyílik szét a seb, de szétnyílt :( így sokáig is tartott és látszik is, de nem túl vészes.
Mondjuk még mindig jobb mintha ott lenne és a hajam mindig beleakadna stb.
szia, gondoltam.
hova érdemes menni levetetni?
Egyáltalán van ilyen?
Pesten keresek szuperjó, ügyes kezű bőrgyőgyász-sebészt, aki szépen vesz le anyajegyet...2 olyan anyajegyem, ami hülye helyen van, és sürgősen le kellene venni a doki szerint...
További ajánlott fórumok:
- Barnulás, fehér bőrrel és anyajegyekkel - de miképp?
- Voltatok már anyajegy vagy szemölcs levételen?Mik a tapasztalatok?
- Ciki illetve szégyelnivaló az anyajegy az arcon?Vélemények?
- Pár nap múlva megyek anyajegy leszedésre, sebészi kimetszéssel távolítanak el.az arcomon van, a fülem és az állam között.Mennyire múlik el?
- Mik a tapasztalatok az anyajegyek levételéről?
- Profi, szépen dolgozó sebészt tudtok ajánlani anyajegy kivágására Budapesten?