Antibiotikum okozta hasmenés(Dalacin) meddig tart? Nektek is volt? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok,
Nekem Február 6-án húzták a gyulladt bölcsességfogamat. Akkor felírták a Dalacint. Alapvetően nem szedek antibiotikumot, sem gyógyszereket előtte sosem szedtem ilyet nem volt szükségem rá. Ezt indokoltnak láttam, mert a fogorvos azt mondta nagyon gyulladt volt a bölcsességfogam és nehogy elfertőződjön. Oké, beszedtem 16 db-ból 12-őt aztán abbahagytam mert fájt a hasam és hasmenésem lett. Majd rá 5 napra eszméletlen módon kiütéses lett az arcom és a dekoltázsom. Mondanom sem kell dolgozni így nem tudok. Ma voltam orvosnál,allergiás reakció lépett fel a gyógyszerre. Ő felírt Lordestin allergiagyógyszert.Kíváncsi leszek lesz e bármilyen hatása. A legjobban attól tartok hogy nem csak az arcomat hanem a bélflórámat is tönkrevágta ez a gyógyszer az pedig kihatással van sokmindenre. remélem nem marad hegesedés sem, bár az arcom elég csúnya lett tőle.
Én visszamennék a felíró orvoshoz.
Sziasztok,
érdeklődni szeretnék, hogy Dalacin szedése után, volt-e valakinek kiütése. Nekem az arcomon és a nyakamon vannak.
Kinek mi a tapasztalat?
Előre is köszönöm
Állítólag azt is megnézték a széklet vizsgálaton,és a bélbolyhok rendben vannak. Nincs gomba sem baktérium. Ezért nem értem. A tejet és a cukrot most kiiktattam,csak ettem egy kis pörkölt levét ,nokedlit. És ez után viselkedett így a bélrendszer. Az a gond hogy nagyon gyors a bélmozgásom,és ez is most lett.
Inkább az lehet a gond, hogy az antibiotikum taccsra vágta az egészséges bélbolyhokat, és ezért van most megint gond.Sok idő,mire regenerálódik.
Szia! De próbáltam,normaflor,enterol,probiotikum,aloe gél. Csak most attól ijedtem meg,hogy egy hétig rendeződni véltem,és tegnap ujra. Nem lrtem,esetleg nem e leh ez valami gyulladás stb. Kicsit félek.
Az Enterolt nem próbáltad?? Sajnos ez türelem játék mire rendbe jön a bélrendszer.
Szia mindenki! Bár régen nem járt itt hozzászóló,de leírom a gondolataomat,hátha tud valaki valami okosat tanácsolni,vagy volt esetleg ilyen helyzezben. Na hol is kezdjem,kihúzattam a fogam,begyulladt és dalacint kaptam rá. Tudtam hogy nem bírom az antibiotikumot,mert már egyszer volt nekem gondom ebből. De volt egy kis szájzáram a gyullsfás miatt,azt mondta a doki bekell vennem. Igazam lett,hasmenés,vizsgálat,ultrahang,orvos,orvos,orvos. Szedtem kb 20ezer ft értékben probiotikumot is. Most is szedem a protex balancot. Egy jete rendeződni látszott a dolog négy jét után,ját ettem egy kis nem diétás kaját. Másnap megint voltam háromszor,már nem annyira híg de görcsös volt. És a beleom szinte nem mozognak hanem rockiznak. Szóval nem szeretnék tükrözésre menni,természezesen ha muszály muszály,de most várjak vagy a diéta miatt volt ez? Nem tudom ,csak elegem van,és feszült vagyok. Ja valaki volt már így szívesen venném,neki mi vált be.
Kedves Myra! Hol tudok ilyet venni?
Ha antibiotikumot szedsz akkor élőflórás kefírt kell hozzá inni.Ez pótolja a megölt mikroorganizmusokat a belekben és nem lesz hasmenésed. Amimég nagyon jó ilyen gyulladásra az a FLP natur aloe vera gélje. Én is azt iszom, és a 8 hónapos kutyám a macskáktól elkapott valami közös parvot, pedig 3x is volt oltva kombinált oltással, ez ha ismered halálos kimenetelű(általában) véres hasmenés, 2 hétig kezelték de nem javult,nem is rosszabbodott,nekiis adtam a natur aloe vera gélből és már 1 nap után volt eredmény. És ettőlmeg is gyógyult a kutya. 2 l-t kapott összesen és azóta kapja a probiotikomot. Na ezt én is szedtem még szintén FLP-és probiotikumot,. Tüdőgyulladásom volt tavaly és akkor kaptam 3 hétig kemény antibiotikumkúrát. Ezek mellett nem alakult ki hasmenés és bélhurut.
Sziasztok! 2 hònapja vastagbèlgyulladásom van! Vancomycin tabibòl már a második 10 napos kùrát csinálom! Már kikèszìt :(
Én fogínygyulladásra szedtem dalacint, amikor más már nem használt. Tényleg olyan, mintha még jobban beindítaná a gyulladást, algopirin nélkül nem ajánlom, mert bele lehet hülyülni a fájdalomba. Nekem szerencsére nem lett hasmenésem tőle. Mindenképp érdemes mellé és utána probiotikumot szedni, mert a hasmenés attól van, hogy a bélbaktériumok egy részét elpusztítja, a másik felük, meg túlszaporodik, és így felborul a bélflóra egyensúlya. Én a jutavitet tudom ajánlani, olcsó és elég sok baci van benne. Nekem bevált puffadásos gondokra is.
Antibiotikum után kialakult bélgyulladásnál segíthet a fokhagyma, répa, probiotikumos joghurt, és Normaflore helyett 1000-szer jobb a "Probikum 7 Forte" , Natura-ban kapható. Szénsavas italok, tejtermékek semmiképp nem ajánlottak.
Lehet, hogy álhártyás bélgyulladásod van.
Ha van valaki akinek több mint két hónapíg tartott az írjon légyszi...
Már teljesen ki vagyok idegileg semmi nem használ és a dokik is csak tippelgetnek.
Sziasztok!
Én az arcom miatt kaptam a dalacin 150 mg gyógyszert, napi 4x kell szednem, de a gyógyszertárban csak 300mg-os volt így azt mondta a gyógyszerész, hogy napi 3x szedjem. Amikor beveszem a gyógyszert rögtön normaflort iszok és nekem nincs egyenlőre még panaszom, mármint nincs hasmenésem, és nem fáj a gyomrom és hasam sem, de sajnos nagyon viszket az arcom és a nyakam...:S
jajj, én is ettől félek, 9 napja hagytam abba a Dalacint, aznaptól nagyon durva hasi fájdalmaim és véres hasmenésem van,két napig lázas is voltam a hasmenés kezdetekor, aztán maradt a hőemelkedés. Neked hogy derült ki, hogy álhártyás vastagbélgyulladás lett a vége?
Remélem egyre jobban vagy. Nekem a főtt krumpli sóval használt.Az alma is jó, tudomásom szerint ez az a gyümölcs,ami ha kell hajt ha kell fog. Egy próbát megér. Mielőbb gyógyulj meg.!!
Fúú nekem álhártyás vastagbélgyulladásom volt tőle :S Nehezen múlt el,és azóta nem bírom a fűszeres nehéz ételeket pedig azoka kedvenceim :(
:)). o.k. Természetesen ha valamit megtudok, leírom.
szia pintyőke72!
Köszönöm hogy megosztottad velem a tapasztalataidat,nekem nem volt ennyire gyakori és drasztikus panaszom, csak elhúzódó, s már mikor azthittem hogy végre lecsengett az egész és jól vagyok, újra kezdődött.Most én is elkezdtem egy probiotikum kúrát(Re+general). Bizakodom,a banánt próbáltam keksszel,egy ideig fogott de hihetetlenül puffaszt.Köszönöm a jó kívánságot, és ha estleg diétára vonatkozó ötleted lenne még köszönettel venném.
Minden jót!üdv Gyöngyi
sziasztok! Nekem is volt, szintén fogorvos írta fel.
10 napig, napi 5-6-10 alkalommal. Elkezdtem szedni a normaflore-t, kiváló, de kb. 3 nap után csendesedett a dolog, annyira,hogy csak 4-5 alkalommal látogattam a mellékelyiséget.
Jobbulást neked! Banánt nem próbáltad, vagy körtét, 100%-os körtelét, birsalmalét, birsalma-sajtot?
Ezek mind "fognak".
sziasztok! Dalacin mellékhatásaként visszatérő hasmenéssel küszködök.Tudna valaki lelket önteni belém , megosztani saját tapasztalatait?Normális dolog az hogy gyakorlatilag a kúra beszedése útán 1.5 hétig enyhe hasmenésem volt,aztán 1-2 hétig úgytünt rendbejövök , s most újra kezdődik a hasmenés?Már nem bírom a diétát.
előre is köszi,üdv.: Gyöngyi
szia!igen köszi de 10 keserves nap volt....kegyetlen-
300 mg.3x1
de kellett mert utólag megtudtam ez az antib,nagyon jó hatást ér el a csontban ezt doki mondta nekem, ezért irja fel minden fogdoki!
és amugy 10 napig tartó lüktetö fájdalmam volt,mostanra csökkent de nem szűnt meg teljesen,hisz 25 percig vésték,kalapálták a fogam,jó hogy begyulladt, a csont...
Milyen kiszerelésűt és mennyiséget kaptál...írtak fel?
hétfön hagytam abba.amugy mondom, szerintem szedtem máskor is,és mintha akkor is ez lett volna.de attol félek nehogy ez a vastagbélgy.legyen.ez is rajta van a papiron.mégha 10 000 böl 1 is a nagyon ritka,nyilván azért irták bele mert vkinek elöjött...
Ha már az alma fejfájásra...a dalacin-ra visszatérve átlagosan 1 hét és rendbejön az ember
Látom Te a sós krumplira esküdsz.
Ha elfogadod és együtt élsz vele, no problem...csak ha rosszalkodik az ember (mert azt is kell), akkor egy kicsit veszélyes...
Sós krumpli a király... :))))))
További ajánlott fórumok: