A másfél éves kislányom candidát kapott az antibiotikumtól, hasmenése van, nem akar enni semmit. Mi a teendő? (tudásbázis)
Hát nálunk sem az utóbbi években :-(. Hétfőn este biztos lesz megint tömegbunyó.
Annyi a jó oldala az ünnepnek mostanában, hogy a normál munkarendben dolgozónak munkaszüneti nap. Mondjuk a férjem nem normál, így neki nem az, nekem meg itthon a gyerekkel tökmindegy :-D.
Köszönöm az infot, de én vajdasági vagyok, itt nem úgy ünnep ez az ünnep:(
Fölhívtam az orvosunkat, ampullában adott probiotikot. Meg adtam neki fél tasak smectát. Holnap rizs, párolt sárgarépa, krumplipüré. S aztán hétfőn jelentkezés, amennyiben nem fordul jobbra, illetve telefon, ha sűrgős. Remélem, jó éjszakánk lesz.
Hétfőn is ügyelet van, mert ünnep.
Kedden tudod először vinni a rendes dokidhoz (kivéve persze, ha hétfőn nem ő az ügyeletes).
Ha véletlenül mégis be kell tartanotok,akkor pár tanáccsal szívesen segítek.
Én ezt pár hónapig betartottam. Az elején nehéznek tűnt,de ha végig nézed a listát,akkor bőven van olyan élelmiszer ami fogyasztható.
Ha gyümölcsöt enne most a lányod,akkor almát nyugodtan adhatsz neki.
Nem lehet enni:
- cukor(fehér és barnacukor,
szőlőcukor,csokoládé,torta,sütemény,fagylalt, juharszirup,méz)
- édes gyümölcsök és italok ( cseresznye, földieper, barack, szilva, szőlő, mazsola,datolya,füge, narancs, mandarin,sárga és görögdinnye,kivi, ananász, banán) nyers,szárított vagy aszalt formában sem, lekvárként, ivóléként vagy szörpként sem.
- fehérliszt és az ebből készült termékek ( tészta, pékárú), fehér rizs, keményítő
- Bolti müzli ( édesített és aszalt gyümölcsöt tartalmaz)
- Ipari üdítők ( rostos,szűrt, colák, stb.)
- Élesztő ( kenyér,kelt tészta, stb.)
- Kefir, sajtok
- Kovászos uborka, savanyú káposzta, ecetes savanyúság
- Gomba, kombucha tea
- Sör, bor, pálinka
- Vörös húsok és felvágottak
- Panírozott húsok, sajtok
- Állati zsiradék
- Élelmiszeripari termékek!!!!
- Földimogyoró és pisztácia
- Szárított fűszerek ( nem lehet tudni,hogy szárítás előtt megpenészedtek e )
a lényeg,hogy a cukrot mindenképp hagyd el!!!
a lisztet, tésztaféléket, kenyérféléket is.
Rizs,krumpli sem lehet.
Sziasztok!
Candida esetében nagyon szigorú diétát kell tartani. Semmi olyat nem szabad enni,ami a penészgomba táptalaja és semmit ami penészt tartalmaz.
Én nem voltam candidás,de pár éve végig csináltam egy teljes testtisztító kúrát,aminek a Candida diéta az alapja.
Ez egy elég nehéz diéta,mert kiesek minden cukros, élesztős, finomított lisztes dolog, élelmiszeripari termék, stb.
Ha valakit érdekel,akkor leírom,hogy mit nem szabad enni.
Köszi mindenkinek a tanácsokat. Majd csak eldüllőzünk hétfőig. úgy nem szeretem az ügyeletet. Felületesek, meg kedvetlenek...ah Bár, ha nem javul az éjjel folyamán, akkor rákényszerülök. Most éppen elaludt a szentem.
Legyen szép napotok!
juli
NORMAFLORE vagy PROTEXIN rakja csak rendbe.
Jobbulást neki!
Ne izgulj ha most nem eszik, fontos hogy gyakran kortyoltatsd folyadékal, a legjobb szénsavmentes ásványvíz mert abban ásványi anyagok vannak ami ilyenkor kiürül a szervezetből, ha van otthonn feltétlenül adjál neki Normaflore ampullát ami íz nélküli és beletudod tenni egy pár korty a vízbe amit rögtön megiszik, tej-t6ejterméket ne adj neki. adhatsz főtt krumplit, rizst, főtt répát. Jó lenne agyógyszertárban kapható HIPP ORS elektrolitokat tertalmaz ő egy fél háromnegyed üveggel kaphat egy napra elosztva gyakrankínálgatva, pl.krupmliba tenni
a Normaflort még gyógyulás után is kell adni pár napig, ha többször van hasmenése 6-7 alkalommal akkor kell csak a Smecta por fél tasak elég rossz az íze de próbálhatod, egyenlőre a diétával kell rendezni a székletet. ha hányás is jelentkezne negyed tbl.B6-t kaphat kétszer összetörheted .szájábAN nyelvén nyálkahártyáján nincsnek fehér lepedékek?
sztem simán kiirtotta az AB a bélflórát... ez nem jelent mindjárt candidát (ami amúgy is benne van mindenkiben)
probiotikumot adhatod akár minden étkezésnél... és legalább 5-7 napig.
de azért ha keddig nem javul, tényleg lássa orvos.
Szia!
Banánnal ne etesd!!!! Azt a gyümölcsöt candidásoknak tilos! Grapefruit vagy citrom a legjobb!
A bélflóráját mindenképp helyre kell állítani.
De tényleg honnan tudod hogy candida?
probiotikumot adj neki!!!
protexin, progastro.
mindkettőnek van gyerekeknek való változata.
ill. normaflore... de az előbbiek jobbak.
honnan tudod, hogy candida?
További ajánlott fórumok:
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- Másfél éves kislányom lassan egy hete lázas, antibiotikum mellett. Más is elkapta ezt a makacs vírust?
- 3 éves kislányomnak elhúzódó, nyákos hasmenése van. Két kezelésen van túl, de még mindig nincs rendben. Tudnátok segíteni valamivel?
- 2 éves és 4 hónapos kislányomnak hasmenése van, mivel lehet megfogatni minél hamarabb?
- Szoptatás alatt antibiotikum? 8 hós szoptatott kislányom mellett mandulagyulladásra Amoxxicillin 1000-t írt fel a doki. Beszedjem?
- Foghúzás után írtak fel antibiotikumot, viszont a kislányom még napi 1x szopizik, mi legyen?