Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Angoltanár vs. nyelvtanfolyam. Vajon mind anyagilag, mind tudásilag melyik éri meg jobban? fórum

Angoltanár vs. nyelvtanfolyam. Vajon mind anyagilag, mind tudásilag melyik éri meg jobban? (tudásbázis)

11. csgybzs (válaszként erre: 5. - Érdeklödő88)
2012. dec. 11. 09:44

Én nemrég csináltam meg egy egy hónapos szuperintenzív tanfolyamot 5x5 órásat, iszonyú sokat fejlődtem és az órák kb 450 Ft-ra jöttek ki.

A tanár nagyon jól képzett volt, kb 8-10 ember, beszédcentrikus órák. Nagyon élveztem.

Magántanárt még nem próbáltam, de ha "ütni" kell a tanuláshoz, akkor inkább azt ajánlom.

10. Zsú1965 (válaszként erre: 4. - 5674644b5d)
2012. dec. 11. 09:34

Én németet és angolt is abszolút nulláról kezdtem (a suliban még oroszt tanultam), nyelviskolában sehol sem tudtak velem mit kezdeni. Nekik az a kezdő, aki már tanult valamennyit, csak elfelejtette.

Nulláról magántanárral érdemes, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

2012. dec. 10. 22:13
Én magántanárhoz járnék.
8. Érdeklödő88 (válaszként erre: 7. - 9d7907a17a)
2012. szept. 11. 08:58
Nagyon köszönöm a hosszú választ! :)
2012. szept. 11. 08:54

Ugyan nem Budapesten, de pár hónappal ezelőtt ezt a dilemmát én végig játszottam.

A nyelviskola vezetője régi jó ismerőse a páromnak, így némi engedménnyel 30000Ft-ra jött ki egy hónap. Kb. 10 fős lett volna a csoport. Hetente háromszor három óra (két szünettel). Tanfolyam megkezdése előtt eldöntendő, hogy délelőtt vagy délután és hétfő/szerda/péntek vagy kedd/csütörtök/szombat.

Ha közbe jön valami, akkor lehet jegyzetet szerezni a csoport tagjaitól, de másik csoportba nem lehet beülni pótolni. A délelőtti és délutáni időpont sem átjárható, stb. Amelyik óra valami miatt kimarad, azt is ki kell fizetni, mert ugye havi díj van.

A magántanárnál 60 perces egy óra és 2500Ft-ba kerül. Ráadásul célirányosan szaknyelvi nyelvvizsgára készít, merthogy arra van szükségem.

A magántanár mellett döntöttem. Addig amig alapoztunk, hetente háromszor jártam, így kb. 30000Ft volt egy hónap. Tehát annyi mint a nyelviskolában, de itt egyedül vagyok, csak velem foglalkozik és nincs lehetőségem linkelni, mint csoport esetében. Most már csak hetente kétszer járok, finomítani és beszélni. Ez a felállás viszont megköveteli tőlem, hogy itthon előre dolgozzak. Tehát foglalkozom annyit vele mint amikor hetente háromszor jártam, csak kevesebbe kerül.

A nyelviskola saját könyve benne lett volna a nyelviskolás díjba, a magántanárnál megbeszéltük, hogy melyik könyv lenne a legoptimálisabb és azt vettem meg, munkafüzettel 5500Ft volt. A hozzá kapcsolódó hanganyagot megvette a tanárom, mondván hogy azt később másnál is tudja használni.

Azóta saját kiváncsiságomtól vezetve szereztem még be három könyvet, akcióban kb. 5000Ft-ért. Szótáram régebbről volt, mert nyelviskolával már próbálkoztam egyszer tizenévesen.

Bocs ha kicsit hosszú lett.

6. Judit36 (válaszként erre: 4. - 5674644b5d)
2012. szept. 11. 08:52

Ennek ellent kell,hogy mondjak.

Minden esetben hatekonyabb, ha az oktato kizarolag egy max ket emberrel foglalkozik egyszerre.

A forumkiironak pedig az arakkal kapcsolatban annyit, hogy tanfolyamok barmi aron :), magantanar pedig 1200-1500-tol folfele.

Judit

2012. szept. 11. 08:48
és árban ezek hogy alakulnak?
2012. szept. 11. 08:44
Ha 0-ról indulsz, akkor szerintem jobb a nyelvtanfolyam, egy bizonyos szint felett viszont jobb a tanár, mert a nyelvtanulás alatt fokozatosan kiderül, hogy mi megy jobban és mi kevésbé és így célirányosan tudtok tanulni.
2012. szept. 11. 08:43

Szia!

Szerintem ha tanárhoz jársz jobban jársz. Ő csak veled, a te tudásoddal és igényeiddel törődik, nem tart fel a sok lemaradt ember illetve te sem érzed magad lemaradtnak ha van jobb nálad a csoportban. Beszélni ugyanúgy tudsz vele is. És ő még időben is igazodni fog hozzád.

2012. szept. 11. 08:39

Sziasztok!

Arra a kérdésre keresem a választ, hogy mind anyagilag, mind tudásilag melyik éri meg jobban!

Legfőképpen beszélni akarok jól megtanulni, de a nyelvvizsga sem hátrány!

Kérlek segítsetek! :)

2012. szept. 11. 08:37
Budapest - Angoltanár vs nyelvtanfolyam?!?!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook