Amerikai palacsinta tésztája mitől nem ragad le sütés közben? (tudásbázis)
7. Sirga
2017. aug. 22. 15:07
Palacsintasütőtől függ. De én inkább a tésztájába teszek egy kevés zsiradékot: jobban eloszlik. Nem lesz az, hogy az első nagyon nehéz, zsíros, a sokadik meg leragad.
6. Micuicu
2017. aug. 22. 12:00
Még az első alá se teszek semmi zsíradékot, se vajat, se olajat.
5. Micuicu
2017. aug. 22. 11:59
Az én receptemben 10 dkg vaj kell, sosem ragad le, teflonosban sütöm, bár a recept kifejezetten azt írja, hogy hagyományosban kell sütni, de nekem csak tefal serpenyőm van.
4. 1c2bf7d42c
2017. aug. 22. 11:28
A tesztajaba szoktam tenni, es csak eloszor kenem meg olajjal vagy vajjal a sutot.
Sosem ragadt meg le a teflonban.
3. emagdi
2017. aug. 22. 08:56
ezt a serpenyő dolgot tényleg csak azért írtam, mert nekem is van több, és van, amiben semmi nem ragad le (de szó szerint), és van amelyikben meg igen. (ugyanaz).
2. emagdi
2017. aug. 22. 08:55
más nem ragad le a serpenyődben?
egyébként meg tegyél alá is vajat, úgy a finom, és attól amerikai, hogy tele van kalóriával :)
1. Loretta16
2017. aug. 22. 08:07
Sziasztok! Párszor csináltam mostanában amerikai palacsintát, nagy sikere van, viszont egy problémám van. Ha nem teszek zsiradékot minden darabnál a serpenyőbe, leragad. Ha teszek egy keveset, nagyon nehéz, olajos. Talán a recept nem jó, vagy nem tudom. A tésztájába 5 dkg olvasztott vajat ír. Van-e valakinek olyan receptje, ami alapján nem ragad le?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Tudja valaki az amerikai palacsinta receptjét?
- Ti hogyan készítitek az amerikai palacsintát, a mogyoróvajat és a raviolit?