Amás-diós recept
50 perc
Az Amás-diós hozzávalói:
6 tojás
6 lkanál víz
15 dkg dió
10 dkg Ldls darált mandula
3 db alma reszelve
1 mokkáskanál szódabicarbóna
kb 5 dkg mazsola
1 uveg cseresznyekompót
1 leveses kanálnyi édesítoszer
Az Amás-diós elkészítési módja:
Almát,diót, mandulát, mazsolát, szárazon osszekevertem. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, hozzáadtam a sárgákat és lassan a 6 kanál vizet, és az édesítoszert, majd belekevertem a szárazon osszekevert anyagokat. Kozepes tepsit kibéleltem sutopapírral , a masszát beleraktam eligazítottam és a tetejére raktam a cseresznyét. 180 C sutottem 10 percet, majd 150 C kb 20 percet.
Az édesítoszerrel vigyázni kell, mert nekem soknak tunt, de kolléganom falta fulladásig úgy ízlett neki.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: githaj, 2012. okt. 11. 17:20
Az amás-diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.