Almás-hagymás sült krumpli recept
25 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Almás-hagymás sült krumpli hozzávalói:
3 db közepes burgonya
1 db közepes alma
1 db nagyobb vöröshagyma
3 ek. étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors, morzsolt majoránna
Az Almás-hagymás sült krumpli elkészítési módja:
Egy kerámia bevonatos wokban megdinszteltem az étolajon a megtisztított és felszeletelt vöröshagymát. Eközben a burgonyákat meghámoztam és kisebb szeletekre aprítottam. Majd hozzáadtam a hagymához, kevés vizet löttyintettem alá és fedő alatt néha megkevergetve 15 percig pároltam kis hőfokon. Fűszereztem és hozzáadtam a megtisztított és héjastól felszeletelt almát. Ezzel már csak 5 percig pároltam, majd a hőforrást elzárva még fedő alatt hagytam további 5 percig párolódni. Kedvenc feltétünkkel azonnal tálalhatjuk. Ezúttal én sajttal töltött pulykamellel és pulykamedalionokkal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. aug. 30. 13:24
Az almás-hagymás sült krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.